4 kg piros vastaghúsú paradicsom paprika
20 dkg só
szalicil vagy
nátrium-benzoát
A paprikát meg mossuk és a csumákat, hibás részeket eltávolítjuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Majd botmixerrel pürésítjük. Végül szitán átpasszírozzuk így a paprika héja fenn marad. Vissza tesszük főni és hozzá adjuk a 20 dkg sót és a nátrium-benzoát.Tovább főzzük még 20 percig üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket 2x megmossuk. Nagy fazékba vizet tesszük fel forrni, amikor forr beleteszünk annyi gyümölcsöt hogy ellepje a víz tetejét, kb. 5 percig főzzük, nehogy szétmenjen....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár elkészítéséhez érett tököt válasszunk. Hámozzuk meg, magozzuk ki ás vágjuk nagyon apró kockára. A tököt dolgozzuk össze a cukorral, a citromok kifacsart levével és ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott és kimagozott sárgabarackot apróra feldaraboljuk vagy pürésítjük. A gyümölccsel összekeverjük a cukrot és a dzsemfixet és feltesszük főni. Felforraljuk és forrás után...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű