Családireceptkönyv.hu

Cékla lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Szeretjük a cékla, sütve simán nyersen salátákba, gyakorlatilag minden verzióban, sok termett, ezért valami érdekességet is szerettem volna, a neten volt egy recept ami meg is tetszett, de nem is én lennék ha nem variálnék, bár ebben az esetben a kényszer is rávitt, mert egyik alapanyag nem volt itthon, de megoldottam és semmit nem vesztett az élvezetéből, hogy mással pótoltam...

2 db olyan nagy öklömnyi céklát hajastól megfőztem, ezután a 4 oldalú reszelőn a nagyjuku almareszelő részén még melegen reszeltem ... egy lábosba tettem, öntöttem rá 1,5 dl vörösbor ecet, és 4 dl saját eltevésű őszibarack lét, rostost ( itt jegyzem meg az eredeti recept almalét ír, nekem az most nem volt itthon, így lett az őszi lé jó sűrű rostos )
Ezzel főztem kb 10 perc akkor tettem hozzá őrölt fahéj, szegfűszeg, kömény, ezekből fél kávéskanállal, majd egy jó csipet só... na de most jön a lényeg, kell hozzá egy csomag zselésítő, nekem ebből a zseléfix volt (dr.oetker), beleöntöm.. és száj íz szerint cukor vagy méz.. érdemes kóstolgatni, mert van aki édesebben van aki kevésbé, de arra kell számolni, hogy a gyümölcslé is édes... alaposan összefőztem és sterilizált üvegekbe szedtem, majd lezárás után 5 percre fejre állítottam, ment a száraz dunsztba.
Nagyon finom ajánlom mindenkinek!!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyhús télire - OK
Meggyhús télire - OK

1. 5 kg szárral és maggal együtt mért meggyhez 2 kg cukrot számítunk. 2. A leszárazott, megmosott gyümölcsről lecsorgatjuk a vizet, kimagozzuk, és a cukorral, 4-5 szem porrá tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mentás-citromfüves almazselé:
Mentás-citromfüves almazselé:

Az almalevet a zselésítő kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk és ekkor hozzáadjuk az agar-agart ( vagy a zselésítőport), pár percig forraljuk, majd kihalásszuk a gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás-ánizsos birslekvár
Vaníliás-ánizsos birslekvár

Először a megmosott birset és az almát magházától megtisztítva, a citromlével együtt vízben feltesszük főni: Közben hozzáadjuk a fűszereket: vaníliát,fahéjat,szegfűszeget,csillagá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Pritamin
Pritamin

A hozzávalókat ledarálom, összekeverem, 1 éjszaka állni hagyom, majd kisméretű üvegekbe töltöm. A tetejére étolajt, esetleg kevés tartósítót teszek. Pörköltek, húsételek mártoga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk