menu

Családireceptkönyv.hu

Cékla lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Szeretjük a cékla, sütve simán nyersen salátákba, gyakorlatilag minden verzióban, sok termett, ezért valami érdekességet is szerettem volna, a neten volt egy recept ami meg is tetszett, de nem is én lennék ha nem variálnék, bár ebben az esetben a kényszer is rávitt, mert egyik alapanyag nem volt itthon, de megoldottam és semmit nem vesztett az élvezetéből, hogy mással pótoltam...

2 db olyan nagy öklömnyi céklát hajastól megfőztem, ezután a 4 oldalú reszelőn a nagyjuku almareszelő részén még melegen reszeltem ... egy lábosba tettem, öntöttem rá 1,5 dl vörösbor ecet, és 4 dl saját eltevésű őszibarack lét, rostost ( itt jegyzem meg az eredeti recept almalét ír, nekem az most nem volt itthon, így lett az őszi lé jó sűrű rostos )
Ezzel főztem kb 10 perc akkor tettem hozzá őrölt fahéj, szegfűszeg, kömény, ezekből fél kávéskanállal, majd egy jó csipet só... na de most jön a lényeg, kell hozzá egy csomag zselésítő, nekem ebből a zseléfix volt (dr.oetker), beleöntöm.. és száj íz szerint cukor vagy méz.. érdemes kóstolgatni, mert van aki édesebben van aki kevésbé, de arra kell számolni, hogy a gyümölcslé is édes... alaposan összefőztem és sterilizált üvegekbe szedtem, majd lezárás után 5 percre fejre állítottam, ment a száraz dunsztba.
Nagyon finom ajánlom mindenkinek!!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Rumos meggy befőtt
Rumos meggy befőtt

Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Matildiko
Lekvár - tartósítószer nélkül
Lekvár - tartósítószer nélkül

A hibátlan, megtisztított gyümölcsöt beleteszem egy nagy lábasba, és elkezdem hevíteni. Amikor már kezd főni és "szétfőtt", botmixerrel pépesíteni szoktam. Ha már jó forró, beletes...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csilis-kardamomos paradicsomlekvár
Csilis-kardamomos paradicsomlekvár

A paradicsomokat fél percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd jéghideg vízbe mártjuk, hogy ne főjön tovább. Meghámozzuk és felkockázzuk. A kardamom magokat közben száraz edényben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almakompót - OK
Almakompót - OK

1. Az almákat előbb mossuk alaposan meg, majd a hámozást követően távolítsuk el a magházakat. 2. A gyümölcsöt kockázzuk fel, és tegyük bele kb. 1 liter vízbe. 3. A vízbe t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk