Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt dióval


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg birsalma
80 dkg cukor
15-20 dkg dió
kis darab fahéj

Elkészítés:


1. A gyümölcsöt alaposan megmossuk, magházát kivájjuk, de nem hámozzuk meg. Felkockázzuk és fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a fahéjat és puhára főzzük. Ha kész, kivesszük a fahéjat, leszűrjük és botmixerrel pépesítjük.
2. A masszát visszaöntjük az üres lábasba és lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha keverés közben látjuk a lábas alját.
3. Hozzáadjuk a cukrot, és nagyobb lángon továbbra is kevergetve 10-15 percig főzzük. Akkor jó, ha tányérra csppentve azonnal szilárdulni kezd.
Ekkor hozzáadjuk a diót és még egyet forralunk rajta.
4. Tetszőleges -- de nem mély -- formába öntjük. Lehet egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelni, és abba simítanio a masszát 1 cm vastagon. Másnap átfordítjuk
(kiborítjuk a formából) sütőpapírra, majd száraz langyos helyen szárítjuk 2-3 hétig, míg a külseje megszikkad. Közben többször átforgatjuk.

Birsalmasajt dióval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliás-narancsos sütőtöklekvár
Vaníliás-narancsos sütőtöklekvár

A sütőben megsült tököt egy fazékba teszem, hozzáadom a narancsok levét, a cukrot és a benne elkevert dzsemfixet. A vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a masszába, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Nagyszüleink isteni szilvalekvár receptje
Nagyszüleink isteni szilvalekvár receptje

Olyan szilvát kell a befőzéshez alkalmaznunk, ami nem rohadt, nem kukacos, kissé lehet puha és szottyadt. Vegyünk elő egy akkora lábast, amibe belefér majd a szilva, az oldalát ola...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Rakott karfiol
Rakott karfiol

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggybefőtt
Meggybefőtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk