2 l házi tej
1 pohár kefír
70 dkg túró lett belőle
A tejet edénybe öntjük, hozzákeverjük kefirt, vagy ecetet, de úgy is lehet készíteni, hogy nem raksz hozzá semmit, egy napra hideg helyre állítjuk, majd a tetejére feljövő tejfölt egy kanállal leszedjük. Ezután lefödve meleg helyre állítjuk, pl. egy konyhapultra. Két nap után megalszik.
Sütőben vagy kályha tetején lassan felmelegítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk. Láthatjuk, ahogy a fehérje kicsapódik.
Szűrőbe ritka szövésű anyagot terítünk és leszűrjük. Hagyjuk kicsöpögni, ezután használhatjuk tetszésünk szerint.
A fügéket alaposan kiválogatjuk, gyorsan átmossuk ha kell és negyedeljük. Feltesszük főni és a gyümölcsök édességétől és érettségétől függően hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűs
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIldikó Győri Te hogy csinálod? Gondolom, nem hőkezeled Te sem? Irénke Kovács Ezt nyersen tartositja a konyak es a rum Susan Martin-Cserépi Csak raontod a rumot az uvegb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű