2 l házi tej
1 pohár kefír
70 dkg túró lett belőle
A tejet edénybe öntjük, hozzákeverjük kefirt, vagy ecetet, de úgy is lehet készíteni, hogy nem raksz hozzá semmit, egy napra hideg helyre állítjuk, majd a tetejére feljövő tejfölt egy kanállal leszedjük. Ezután lefödve meleg helyre állítjuk, pl. egy konyhapultra. Két nap után megalszik.
Sütőben vagy kályha tetején lassan felmelegítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk. Láthatjuk, ahogy a fehérje kicsapódik.
Szűrőbe ritka szövésű anyagot terítünk és leszűrjük. Hagyjuk kicsöpögni, ezután használhatjuk tetszésünk szerint.
A diót megszurkáljuk 2-3-helyen villával, utána berakjuk egy nagy befőttes üvegbe, és vízzel leöntjük. 9 napig áztatjuk, minden nap tiszta vizet teszünk rá, majd megfőzzük félpu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit és a vajat, kevergetjük, amíg elolvad,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMariann Szakály Az uborkát idén már 80/20.on fogom eltenni. Karesz Évi Elkészíted a kovászost ahogy szoktad majd átszűröd a levet, az uborkát kisebb üvegekbe teszed, mehet rá a lé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű