Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Piszke befőzése Anna mamával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piszke

Elkészítés:


Leszedtük a piszkét, majd szemenként lecsíptük a piszkeszem bajuszos végét. (Vagyis letisztítottuk).
Hideg vízben jól megmostuk a piszkét.
A tiszta piszkeszemeket félig betöltöttük az üvegbe és akkor rászórtunk 5 evőkanál kristálycukrot, majd teljesen megtöltöttük az üveget piszkeszemekkel.
Hideg vízzel feltöltöttük az üveget.
Tetejére egy kevés (ahogyan anyukám mondta, annyit mint ami egy légy szárnyára elfér) borkőkén port (megnézni a pontos nevét) teszünk rál.
Lecelofánozzuk, majd ráteszünk egy lapkát.
Egy nagy fazék aljára újságpapírt tettünk és arra tettünk 4 db üveg piszkét (annyi fért bele) és a fazékba annyi vizet tettünk, hogy az üveg háromnegyed részéig érjen. Azért ne tegyünk több vizet a fazékba, mert ha a víz kezd forrni, akkor belemegy az üvegbe és az nem jó.
Ha van olyan üveg, ami hozzáér a fazékhoz, akkor oda is újságpapírt teszünk, de az üvegek sem érjenek össze. Közéjük is lehet tenni újságpapírt. Nem kell lefedni forrás közben semmivel. Úgy forrjon a víz lehetőleg, hogy minden oldalán egyenletes forrjon a víz.
20 percig kell forralni, majd levesszük és hagyjuk a vízben kihűlni.
Végül kitesszük a helyére.

Trükkök, tippek, praktikák:


FONTOS!

Amikor feltesszük a vizet forralni, először csak a legkisebb hőfokra állítsuk a tűzhelyet, hogy együtt tudjon a vízzel felmelegedni az üveg. Ellenkező esetben széttörik az üveg. Utána lehet már a hőfokon emelni, hogy forrjon a víz.

Piszke befőzése Anna mamával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citruslekvár
Citruslekvár

A gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Savanyú uborka. Saját recept
Savanyú uborka. Saját recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Körtekompót - OK
Körtekompót - OK

1. A körtéket előbb mossuk alaposan meg, majd a hámozást követően távolítsuk el a magházakat. 2. A gyümölcsöt kockázzuk fel, és tegyük bele kb. 1 liter vízbe. 3. A vízbe t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fügelekvár
Fügelekvár

Egyszerű fügelekvár Mossuk meg alaposan a puha fügéket, vágjuk le a szárukat, majd daraboljuk fel őket kisebb darabokra! Tegyük a fügedarabokat a lekvárfőzésre használt edénybe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk