Mentás-citromfüves almazselé:
Hozzávalók:
- 1 liter rostos almalé (legjobb,ha nem bolti)
- 15-20 dkg barna nádcukor
- 1 citrom leve
- 2 ek. almaecet
- 2 kk. agar-agar por (vagy bármilyen zselésítő)
- 1 kis csokor menta vagy citromfű (vagy mindkettő)
Az almalevet a zselésítő kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk és ekkor hozzáadjuk az agar-agart ( vagy a zselésítőport), pár percig forraljuk, majd kihalásszuk a gyógynövény-csokrot és forrón üvegekbe töltjük. Szárazon dunsztoljuk.Ennyi! Szerintem akár kevesebb cukorral is készíthető...Közben találtam egy levendulás receptet Ildinyónál, legközelebb azt is kipróbálom
Igazán kezd már almaundorom lenni. Hetek óta csak főzöm be az almát, de még mindig van. Ha elfogy, kapok újat! :D Ezért azt gondoltam, hogy nem érdekel, beleteszem a gyümölcscentrifugába és almaléként elteszem a hűtőbe, úgy biztosan elfogy! Csakhogy közben megtaláltam Mamma almazselé receptjét és nem hagyott nyugodni a dolog! :D Sajna, sem Calvados,de még csak mezei almapálinka sem volt itthon, hát még almabalzsam sem, ezért kitaláltam helyettük, hogy sima almaecettel fogom készíteni! Baromi jó lett, ezért leírom:
a
Elkészítési idő:Az ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárkony. Néhány p...
Elkészítési idő:A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...
Elkészítési idő: