menu

Családireceptkönyv.hu

Mentás-citromfüves almazselé:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mentás-citromfüves almazselé:
Hozzávalók:
- 1 liter rostos almalé (legjobb,ha nem bolti)
- 15-20 dkg barna nádcukor
- 1 citrom leve
- 2 ek. almaecet
- 2 kk. agar-agar por (vagy bármilyen zselésítő)
- 1 kis csokor menta vagy citromfű (vagy mindkettő)

Elkészítés:


Az almalevet a zselésítő kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk és ekkor hozzáadjuk az agar-agart ( vagy a zselésítőport), pár percig forraljuk, majd kihalásszuk a gyógynövény-csokrot és forrón üvegekbe töltjük. Szárazon dunsztoljuk.Ennyi! Szerintem akár kevesebb cukorral is készíthető...Közben találtam egy levendulás receptet Ildinyónál, legközelebb azt is kipróbálom

Trükkök, tippek, praktikák:


Igazán kezd már almaundorom lenni. Hetek óta csak főzöm be az almát, de még mindig van. Ha elfogy, kapok újat! :D Ezért azt gondoltam, hogy nem érdekel, beleteszem a gyümölcscentrifugába és almaléként elteszem a hűtőbe, úgy biztosan elfogy! Csakhogy közben megtaláltam Mamma almazselé receptjét és nem hagyott nyugodni a dolog! :D Sajna, sem Calvados,de még csak mezei almapálinka sem volt itthon, hát még almabalzsam sem, ezért kitaláltam helyettük, hogy sima almaecettel fogom készíteni! Baromi jó lett, ezért leírom:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült tea
Sült tea

Osszekeverni. Majd bedobni a sutobe es 180'C-on 1ora 20percet "sutni". Forron uvegekbe tolteni majd szaraz dunsztba tenni. 2-3 kanallal egy bogrebe tenni forro vizzel leonteni es l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar aszalt paradicsom
aszalt paradicsom

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répalekvár
Répalekvár

Sárgarépát megpucoltam karikára vágtam,annyi vizet öntöttem rá ,hogy ellepje éppen,beletettem a gyömbért,ciromhéját reszeltem bele,utána megpucoltam a citromot a fehér héjától, öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú uborka gyöngyhagymával
Savanyú uborka gyöngyhagymával

Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, sterilizált üvegekbe töltjük kétharmad-egyharmad arányba. A vizet, az ecetet, a cukrot, sót, borsot, koriander és mustármagot egy lábasba ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk