Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Narancsos céklalekvár


Írta:

Elk. idő: 2óra 20 perc
Adag: 75 dkg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg cékla
3 db narancs
15 dkg cukor

Elkészítés:


A céklát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és héjastól tedd fel főni. Főzd két órán keresztül, közben facsard ki a három narancs levét, amit ne szűrj le. Ha a cékla megfőtt, botmixerrel - vagy turmixgépben - pépesítsd, hogy krémes állaga legyen. Ha nem áll rendelkezésedre mixer, az sem baj, mert a céklát le is reszelheted. A céklapüréhez add hozzá a narancs levét, majd tedd fel főni kis lángon, keverd hozzá a cukrot, és 15 percig rotyogtasd. Miután kiadagoltad a befőttesüvegekbe, fordítsd fejre, tedd félre őket, és hagyd kihűlni.

Ízlés szerint be is fűszerezheted, mialatt összerottyan a massza, de magában is kiváló! Fogyaszd akár kenyéren, akár sült húsok vagy sajtok mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A befőttesüveget semmiképpen se felejtsd el sterilizálni! A hagyományos sterilizálás macerás lehet, de hála a modern kornak, ez sem tart majd sokáig: az elmosott és kiöblített üvegeket helyezd a mikróba egy percre, vagy tedd be szájjal lefelé fordítva - már szintén kimosva - a mosogatógépbe, és állítsd be a szárító programot. A vízgőz majd sterilizálja.

Narancsos céklalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar IgY készítsünk Otthon Erős Pistát
IgY készítsünk Otthon Erős Pistát

Készíthetünk Édes Erős Pistát is azok kedvéért, Akik NEM kedvelik a Csípős IZT, de tudjuk, hogy mindenképpen a Csípős Az igazi. Vagy keverhetjük az, AZ édes paprikához adjunk EGY-K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hermelin - pácolt camembert
Hermelin - pácolt camembert

Vegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Szárított paradicsom olívaolajban
Szárított paradicsom olívaolajban

A paradicsomokat megmosom, félbevágom, közepét kiszedem. (A közepét később leszűröm - étel - ital ízesítéséhez, később felhasználom) Tepsibe szorosan egymás mellé teszem a félbevá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Aszalt paradicsom
Aszalt paradicsom

A paradicsomot megmossuk és negyedeljük (ha kisebbek, elég csak felezni). Nagyobb méretű tálba tesszük, megszórjuk a sóval és finoman átkeverjük. Félórát pihentetjük, majd a leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk