4 db nagy cékla
4 db nagyobb alma
2 db nagyobb narancs + 1 narancs héja
6 szem szegfűszeg
1 vanília rúd
1 csomag dzsemfix 3:1
1 teáskanál só
cukor ízlés szerint. (én 1/2 kg tettem hozzá kb)
A céklát nyersen meghámoztam kis kockákra vágtam és annyi vizet tettem rá, hogy ellepje. Sót cukrot tettem hozzá, a szegfűszeget fahéjat teatojásba tettem és úgy bele. Fedő alatt majdnem puhára főztem. Ekkor bele a kicsumázott alma, (almán a héját rajta kel hagyni) a narancs gerezdekben és egy narancs héja egészben, hogy kiemelhető legyen. Mikor minden puhára főtt kiszedtem a teatojást és a narancshéját, jön a csoda kellék: a botmixer. Az egészet krémesre mixeltem, hozzá a dzsemfixet még egyet forr és kész. Kimosott üvegekbe fejtetőre állítva száraz dunsztba másnapig. Ennyi. A főzéssel együtt kb 2 óra alatt kész voltam.
A gyümölcsöket mosás után daraboljuk fel. Citrom levét facsarjuk rá. Rakjuk egy mély sütőtálba, majd szórjuk meg a cukorral és a fűszerekkel. Keverjük jól meg, majd rakjuk be a 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megmosott, papírtörlőn leszárított narancsok végét levágjuk, éles késsel meghámozzuk. A narancshéjakat 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi őket, 1 napig ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat felaprítani, összefőzni, nátrium-benzoátot hozzákeverni, átpasszírozni, üvegbe önteni, szárazgőzbe tenni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű