Családireceptkönyv.hu

zöldbab


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zöldbab

citromsav

Elkészítés:


A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem szeleteljük, legfeljebb félbevágjuk, mert a sok vágási felület jelentősen növeli a tápanyag-, de főleg a vitaminveszteséget.) A főzőléből citromos, sós levet készítünk: 3 liter léhez 1 evőkanál sót és 1 evőkanál citromsavat adunk, és felforraljuk. Közben a babot üvegekbe töltjük - kb. az üvegek háromnegyedéig - majd a felöntő levet langyosan a babra öntjük. Az üvegeket csavaros fedővel lezárjuk. A hőkezeléshez nagyméretű edényt használunk, amelynek aljára tiszta konyharuhát vagy vastagabb papírt teszünk. Miután az üvegeket elhelyeztük, megtöltjük az edényt meleg vízzel (kétujjnyira lepje el az üvegeket). Az edényt lefedjük, és a vizet lassú, gyöngyöző forrásig melegítjük. Ezt a hőmérsékletet 20 percig tartjuk. A hőkezelés befejeztével a vízben hagyjuk az üvegeket, fedővel letakarjuk, és akkor szedjük ki őket, ha a víz már kihűlt.
zöldbab



citromsav
Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem szeleteljük, legfeljebb félbevágjuk, mert a sok vágási felület jelentősen növeli a tápanyag-, de főleg a vitaminveszteséget.) A főzőléből citromos, sós levet készítünk: 3 liter léhez 1 evőkanál sót és 1 evőkanál citromsavat adunk, és felforraljuk. Közben a babot üvegekbe töltjük - kb. az üvegek háromnegyedéig - majd a felöntő levet langyosan a babra öntjük. Az üvegeket csavaros fedővel lezárjuk. A hőkezeléshez nagyméretű edényt használunk, amelynek aljára tiszta konyharuhát vagy vastagabb papírt teszünk. Miután az üvegeket elhelyeztük, megtöltjük az edényt meleg vízzel (kétujjnyira lepje el az üvegeket). Az edényt lefedjük, és a vizet lassú, gyöngyöző forrásig melegítjük. Ezt a hőmérsékletet 20 percig tartjuk. A hőkezelés befejeztével a vízben hagyjuk az üvegeket, fedővel letakarjuk, és akkor szedjük ki őket, ha a víz már kihűlt.

zöldbab

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Paradicsomlé (Édi)
Paradicsomlé (Édi)

Hozzávalókat felaprítani, összefőzni, nátrium-benzoátot hozzákeverni, átpasszírozni, üvegbe önteni, szárazgőzbe tenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó télire
Lecsó télire

A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A paprikákat hasábra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Egy 15 literes nagy lábasba beletesszük a zsírt, felm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Házi paprikakrém
Házi paprikakrém

A parikát megpucoljuk, felaprítjuk. (Zsebkendőket előkészíteni, ha csípős! Mi is törölgettük a könnyeinket.) Beledobáljuk a turmixba. Annyi olajat öntünk hozzá, hogy jól turmixol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi rum aroma (paleo)
Házi rum aroma (paleo)

Fogj egy csinos, zárható üvegcsét majd öntsd bele a fehér rumot (a barna rum azért nem jó, mert azt karamellizált cukorral dúsítják), rakd hozzá a kókuszvirágcukrot (ez ugyan kompr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk