Családireceptkönyv.hu

Bodzás eper lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,2 kg eper kb.
4 dl bodza szirup
35 dkg cukor
1 csomag 3:1 dzsemfix
citromsav
vaniliás cukor 1 cs

Elkészítés:


Előkészítjük az üvegeket: forró vízzel átmossuk őket és hagyjuk megszáradni.
Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk, ha szükséges feldaraboljuk és aprítógépben felaprítjuk (nem kell túl pépesre)
3. az epret egy nagy lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, bodza szirupot, dzsem fixet
4. ha forr, hagyjuk még 1-2 percig és kész
5. fejtetőre állítjuk, dunszt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÖRTE BEFŐTT
KÖRTE BEFŐTT

A körtét meghámozva, kockára vágva üvegekbe raktam, tettem rá 1 teás kanál cukrot, 1 szem szegfűszeget, és pár fahéj darabot, felengedtem hideg vízzel, (tudom, hogy ez megosztó, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bodzadszem
Bodzadszem

Elkészítés: Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tű...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Meggybefőtt 1 - OK
Meggybefőtt 1 - OK

1. A sziruphoz a vizet és a cukrot összeforraljuk. 2. Ha kihűlt, az üvegekbe rakott meggyre merjük, tetejére késhegynyi szalicilt teszünk. 3. Lefedve 15 percig gőzöljük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Nikcsi83
Levendulás eperlekvár (1,2kg eperrel)
Levendulás eperlekvár (1,2kg eperrel)

Megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Tegyük egy lábasba, ha szükséges a nagyobb darabokat aprítsuk fel, majd keverjük össze a befőzőcukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk