1,2 kg eper kb.
4 dl bodza szirup
35 dkg cukor
1 csomag 3:1 dzsemfix
citromsav
vaniliás cukor 1 cs
Előkészítjük az üvegeket: forró vízzel átmossuk őket és hagyjuk megszáradni.
Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk, ha szükséges feldaraboljuk és aprítógépben felaprítjuk (nem kell túl pépesre)
3. az epret egy nagy lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, bodza szirupot, dzsem fixet
4. ha forr, hagyjuk még 1-2 percig és kész
5. fejtetőre állítjuk, dunszt
Papriky umyjeme a očistíme od jadierok. Nakrájame na kúsky. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, ocot, soľ, korenie a bokové listy. Premiešame. Pridáme papriku a privedi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott gyümölcsöket tedd pár percre forró vízbe, mert így könnyebben jön majd le a héjuk (vagy ne hámozd meg, mert a héjától lesz jellegzetes savanykás íze). Miután meghámozta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforralom, bele dobom a szegfűszeget és a fahéjat. Kicsit áztatom, leszűröm. A nagyobb lábos aljára beöntöd a fűszeres vizet. Beleteszed a darabokra vágott birsalmát, a...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesRingló dzsem készítése A szétnyomkodott ringlókat magokkal, lével, héjjal együtt felteszem forrni, majd a forrás után kisebbre rakom a lángot, és még pár percig forralom. Ez utá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű