Elkészítjük a következő felöntőlevet:
2 liter víz
1 evőkanál só (jódmentes)
50 ml ecet (10%-os)
Elmosott üvegekbe pakoljuk a cukkiniket, felöntjük az elkészített lével és minden üveget lapkával zárunk.
100/30-as programon automatázzuk.
Egy kis mai ráadás. Kaptunk egy pár cukkinit, hiszen a mienk még csak most virágzik. Amit nem használtunk fel most frissen, azt eltettük télire.
(Felhasználás előtt célszerű a cukkiniket 1-2 óra hosszat hideg vízben áztatni, hogy ne érezzen rajtuk az ecetíz)
Egyik fele sima cukorral eltett változat, a másik fele szegfűszeggel ízesített változat: Az egrest megpucoljuk, eltávolítjuk a szárát és a „bajuszát”, azaz a virágmaradványokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKéses robotgépbe teszem a száruktól megszabadított chiliket és pulzálva nyomva a gép indítógombját tetszés szerinti finomságúra őrlöm. Jól záródó üvegben, sötét helyen tárolom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.A citromlevét kicsavarjuk.A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű