100 g friss levendula
1 bögre cukor v. édesítő
1 bögre víz
Össze keverni,forralni, míg a levendula kiengedi a színét és besűrűsödik.
Tál, szűrő lecsöpögtetni, paszírozni Mehet hozzá kis citromlé.
Üvegbe tenni. Száraz dunszt.
A hozzávalókat apróra vágva feltenni főni, a cukor és az ecet kivételével. Az egészet átpasszírozni, majd alacsony hőfokon összeforralni az ecettel és a cukorral. Üvegekbe tölten...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma feldarabolva (mi daráltuk nagy lyukú darálóval), feltenni főni, hozzá az olaj, só, fehérbors. Alaposan összefőzni mindent, hozzáadni a fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk, megfőzzük, pürésítjük. 2 kg nyers répából kb. 1,5 kg pürére számíthatunk - A citromot és a narancsokat kifacsarjuk, jöhet a gyümölcs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---Mossuk meg alaposan a birsalmákat, különösen, ha molyhosak. --Daraboljuk fel (magház nélkül, bár abban van a zselésítő pektin). --Öntsünk rá 1 bögre vizet és főzzük puhára kb....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes