100 g friss levendula
1 bögre cukor v. édesítő
1 bögre víz
Össze keverni,forralni, míg a levendula kiengedi a színét és besűrűsödik.
Tál, szűrő lecsöpögtetni, paszírozni Mehet hozzá kis citromlé.
Üvegbe tenni. Száraz dunszt.
---Mossuk meg alaposan a birsalmákat, különösen, ha molyhosak. --Daraboljuk fel (magház nélkül, bár abban van a zselésítő pektin). --Öntsünk rá 1 bögre vizet és főzzük puhára kb....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA barackot váltott vízben többször megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és elfelezzük vagy negyedeljük. ( héját eltávolítjuk ) Rászórjuk a cukrot, és a hűtőbe tesszük egy éjszaká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megtisztítjuk, és egy apró lyukú húsdarálóval ledaráljuk. Beleszórjuk a szárított lestyánt és borsikafüvet, valamint a sót, majd jól elkeverjük. Üvegekbe töltjük,...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűAz olajos magot száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni. A bazsalikom leveleit letépkedjük. Egy aprítógépbe dobjuk a fokhagymát, az olajos magot és a parmezánt, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz