100 g friss levendula
1 bögre cukor v. édesítő
1 bögre víz
Össze keverni,forralni, míg a levendula kiengedi a színét és besűrűsödik.
Tál, szűrő lecsöpögtetni, paszírozni Mehet hozzá kis citromlé.
Üvegbe tenni. Száraz dunszt.
Először a hagymát kicsit meg kell dinsztelni ezután a paradicsom amit kicsit főzni kell,hogy levet engedjenés végül a paprika és a fűszerek. Meg kell főzni és ha kész a végén a ta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa meleg van, hiába a hűtő, netán az átválogatás, a mimóza-érzékenységű bogyós gyümölcsök elég hamar átadják magukat az enyészetnek. Az is köztudott, hogy ha vízzel átöblítjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zúzott vagy darált fokhagymát tegyük bele a befőttes üvegbe, és öntsük fel az alkohollal. Jól zárjuk le, 10 napig hűvös helyen érleljük. Utána szűrjük le az oldatot , és a tinktú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb tepsibe 1 dl olívaolajat önteni, és rászeletelni 4 kg paradicsomot, Arra 5 nagy fej vöröshagymát szeletelni, és 2 nagy fej gerezdekre szedett fokhagymát, Rászórunk 2 ev...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Nehéz