Családireceptkönyv.hu

NARANCSLEKVÁR


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zsuzsanna Laczkó
január 7. ·

NARANCSLEKVÁR
Hozzávalók:

5-6 közepes méretű lédús mag nélküli bio narancs,

kb. 2 kisebb-közepesebb méretű sütőtök,

pár centis megtisztított és lereszelt gyömbér,

20 gramm Nature Cookta Pektin



A narancsokat jó alaposan megmostam, héjukat lereszeltem, ezután jó alaposan meghámoztam, fontos hogy a sok fehér héja lekerüljön.

A sütőtököt zöldséghámozóval meghámoztam a magukat kiszedtem, felaprítottam kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam, hozzáadtam a felaprított narancsgerezdeket a lereszelt héját, a gyömbért és 20 gramm pektint és összefőztem, majd leturmixoltam.

Kisterilizált forró üvegekbe töltöttem a még forró lekvárt és a befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig automatáztam. Akinek nincs befőzőautomatája az tegye "szárazdunsztba" (takarókkal jól kibélelt hűtőtáskába vagy paplanok közé stb.).

Nagyon fincsi!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokis-rumos meggylekvár
Csokis-rumos meggylekvár

A meggyet felraktam a tűzre főni, kb. 15 perc után egy merülő mixerrel félig szétturmixoltam. Azért csak félig, mert én szeretem,ha érezhető benne a gyümölcs. Ekkor a zselésítőn...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgadinnyelekvár recept
Sárgadinnyelekvár recept

Felkockázott dinnyét a másik gyümölccsel együtt kevés vízben vagy almapektinnel (ami ugye folyadék nálam) feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra múlva már leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbab befőzőautomatával
Zöldbab befőzőautomatával

A zöldbabot megmostam többszörösen váltott vízben, majd megtisztítottam. 2 cm-es darabokra vágtam, majd megtöltöttem velük az üvegeket a befőzőautomata használati utasítását követv...

Elkészítési idő: 30 perc+automat
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk