menu

Családireceptkönyv.hu

NARANCSLEKVÁR


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zsuzsanna Laczkó
január 7. ·

NARANCSLEKVÁR
Hozzávalók:

5-6 közepes méretű lédús mag nélküli bio narancs,

kb. 2 kisebb-közepesebb méretű sütőtök,

pár centis megtisztított és lereszelt gyömbér,

20 gramm Nature Cookta Pektin



A narancsokat jó alaposan megmostam, héjukat lereszeltem, ezután jó alaposan meghámoztam, fontos hogy a sok fehér héja lekerüljön.

A sütőtököt zöldséghámozóval meghámoztam a magukat kiszedtem, felaprítottam kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam, hozzáadtam a felaprított narancsgerezdeket a lereszelt héját, a gyömbért és 20 gramm pektint és összefőztem, majd leturmixoltam.

Kisterilizált forró üvegekbe töltöttem a még forró lekvárt és a befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig automatáztam. Akinek nincs befőzőautomatája az tegye "szárazdunsztba" (takarókkal jól kibélelt hűtőtáskába vagy paplanok közé stb.).

Nagyon fincsi!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Citruslekvár
Citruslekvár

gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldparadicsom lekvár (Gabojsza)
Zöldparadicsom lekvár (Gabojsza)

A zöld paradicsomot megmostam, az aljára (fenekére) keresztet metszettem a késsel és forrásba levő vízbe dobtam azzal a céllal, hogy megszabadítsam héjától. Jelentem, semmi értelme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gabimami
Piszke befőzése Anna mamával
Piszke befőzése Anna mamával

Leszedtük a piszkét, majd szemenként lecsíptük a piszkeszem bajuszos végét. (Vagyis letisztítottuk). Hideg vízben jól megmostuk a piszkét. A tiszta piszkeszemeket félig betöltöt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

Barackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!! Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni. Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe. Tetejére pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk