Zsuzsanna Laczkó
január 7. ·
NARANCSLEKVÁR
Hozzávalók:
5-6 közepes méretű lédús mag nélküli bio narancs,
kb. 2 kisebb-közepesebb méretű sütőtök,
pár centis megtisztított és lereszelt gyömbér,
20 gramm Nature Cookta Pektin
A narancsokat jó alaposan megmostam, héjukat lereszeltem, ezután jó alaposan meghámoztam, fontos hogy a sok fehér héja lekerüljön.
A sütőtököt zöldséghámozóval meghámoztam a magukat kiszedtem, felaprítottam kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam, hozzáadtam a felaprított narancsgerezdeket a lereszelt héját, a gyömbért és 20 gramm pektint és összefőztem, majd leturmixoltam.
Kisterilizált forró üvegekbe töltöttem a még forró lekvárt és a befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig automatáztam. Akinek nincs befőzőautomatája az tegye "szárazdunsztba" (takarókkal jól kibélelt hűtőtáskába vagy paplanok közé stb.).
Nagyon fincsi!
A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem szel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom és vékonyan felszeletelem. A vizet egy lábosban összeforralom az ecettel, cukorral és sóval. Borssal, babérlevéllel fűszerezem. A papri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöt alaposan megmossuk, magházát kivájjuk, de nem hámozzuk meg. Felkockázzuk és fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fahéjat és puhára f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes