menu

Családireceptkönyv.hu

NARANCSLEKVÁR


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zsuzsanna Laczkó
január 7. ·

NARANCSLEKVÁR
Hozzávalók:

5-6 közepes méretű lédús mag nélküli bio narancs,

kb. 2 kisebb-közepesebb méretű sütőtök,

pár centis megtisztított és lereszelt gyömbér,

20 gramm Nature Cookta Pektin



A narancsokat jó alaposan megmostam, héjukat lereszeltem, ezután jó alaposan meghámoztam, fontos hogy a sok fehér héja lekerüljön.

A sütőtököt zöldséghámozóval meghámoztam a magukat kiszedtem, felaprítottam kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam, hozzáadtam a felaprított narancsgerezdeket a lereszelt héját, a gyömbért és 20 gramm pektint és összefőztem, majd leturmixoltam.

Kisterilizált forró üvegekbe töltöttem a még forró lekvárt és a befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig automatáztam. Akinek nincs befőzőautomatája az tegye "szárazdunsztba" (takarókkal jól kibélelt hűtőtáskába vagy paplanok közé stb.).

Nagyon fincsi!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Almakompót -sk
Almakompót -sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Palacsinta
Palacsinta

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres tárkonyecet
Fűszeres tárkonyecet

Egy liter 10 %-os ételecethez vagy inkább borecethez 10 dkg friss tárkonylevelet keverünk, hozzáadunk 2-3 dkg bazsalikomlevelet, 2,5 dkg apróra vágott vöröshagymát és egy teáskanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Próba
Próba

hhhhh

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk