menu

Családireceptkönyv.hu

NARANCSLEKVÁR


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zsuzsanna Laczkó
január 7. ·

NARANCSLEKVÁR
Hozzávalók:

5-6 közepes méretű lédús mag nélküli bio narancs,

kb. 2 kisebb-közepesebb méretű sütőtök,

pár centis megtisztított és lereszelt gyömbér,

20 gramm Nature Cookta Pektin



A narancsokat jó alaposan megmostam, héjukat lereszeltem, ezután jó alaposan meghámoztam, fontos hogy a sok fehér héja lekerüljön.

A sütőtököt zöldséghámozóval meghámoztam a magukat kiszedtem, felaprítottam kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam, hozzáadtam a felaprított narancsgerezdeket a lereszelt héját, a gyömbért és 20 gramm pektint és összefőztem, majd leturmixoltam.

Kisterilizált forró üvegekbe töltöttem a még forró lekvárt és a befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig automatáztam. Akinek nincs befőzőautomatája az tegye "szárazdunsztba" (takarókkal jól kibélelt hűtőtáskába vagy paplanok közé stb.).

Nagyon fincsi!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulás baracklekvár
Levendulás baracklekvár

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk. 2 Elkészítés: A gyümölcsöt, a citromlevet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lekvár/Vaníliás eperlekvár
Lekvár/Vaníliás eperlekvár

A megtisztított, megmosott epret a cukorral a vanília kikapart magjaival, a vaníliarúddal és a dzsemfixszel kevergetve felforraljuk, majd további 3 percig főzzük. Lehabozzuk. A va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Marinált paprika
Marinált paprika

A paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom és vékonyan felszeletelem. A vizet egy lábosban összeforralom az ecettel, cukorral és sóval. Borssal, babérlevéllel fűszerezem. A papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Reszelt alma télre pitéhez
Reszelt alma télre pitéhez

Az almát megpucolom, kimagozom, lereszelem, majd összekeverem kilónkénti adaghoz 1 tk tartósítóval. Jó alaposan lenyomkodom a befőttes üvegekben, majd celofánt teszek rá és kupakk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk