A frissen leszedett szilvát megmostam, kimagoztam... majd egy aprítóval kicsit összevágtam... ekkor kiöblítek ecettel egy nagyobb lábast ami befér a sütőbe vagy egy tepsit.. kinek mi van.. én most lábasba raktam...ezután gyakorlatilag semmi dolgunk vele be kell tenni a sütőbe, 100 fokon hagyni végezze a dolgát... a képen látható reggel 9 órától este fél hatig volt a sütőbe .. ekkor feltettem a gáztűzhelyre és még fél órát folyamatosan kevergetve főztem..akkor jó ha a kanálról amivel keverjük, nem folyik le... olyan kemény.. ez a fajta lekvár évekig eláll a polcon...
Mint mindent én ezt is sterilizált üvegekbe rakom... nem szoktam dunsztolni... rögtön mehet a polcra.. mikor kihűlt még keményebb lett.
most pár napi folyamatosan készül, sok van a fán, ilyenkor kell elrakni amit lehet, mert a szilva olyan egyik évben sokat terem másikon kevesebbet.
Ugyanígy szörpöt is készíthetsz cukor nélkül.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyümölcsöket szükség szerint kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Betesszük egy lábasba és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beletesszük a citrom sárga héját, a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a kiwit meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, majd héjastól kis kockákra daraboljuk. A gyümölcsöket egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, a sóval habosra keverni, majd hozzáadni a citromok levét és lereszelt héját is.(narancs és mandarinnal megbolondítani) Gőz felett, folyamatos keveréssel sű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes