Az almákat meghámoztam, összedaraboltam, üvegekbe raktam. A kisebb üvegekre (7,8 dl-es) 1 evőkanál cukrot szórtam, a nagyobbakra (3 l-es) 3 csapott evőkanállal. Némelyikbe citromkarikát raktam, némelyikbe menta és citromfű leveleket.Szénsavmentes Szentkirályi ásványvízzel töltöttem fel az üvegeket, mert fertőtlenítés miatt nagyon klóros a víz. Mindegyikre öntöttem 1 evőkanál frissen facsart citromlét és lezárva mentek a gépbe e85 fokon 30 percre.e
A befőttet a szokásos módon készítettük el. Az apró körtéket többször megmostuk, a végeit levágtuk, majd minden szemet kettévágtunk. Az így előkészített körtéket felhasználásig cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk. 2.Az almalevet, a cukor harmadát és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. 2 Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben sü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMindent összevágni, olívaolajjal felönteni. 10 napig érlelődnek az ízek,aztàn citrommal és friss zsömlével ,de akàr egy szelet ràntothus mellé is jól passzol..
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű