Az almákat meghámoztam, összedaraboltam, üvegekbe raktam. A kisebb üvegekre (7,8 dl-es) 1 evőkanál cukrot szórtam, a nagyobbakra (3 l-es) 3 csapott evőkanállal. Némelyikbe citromkarikát raktam, némelyikbe menta és citromfű leveleket.Szénsavmentes Szentkirályi ásványvízzel töltöttem fel az üvegeket, mert fertőtlenítés miatt nagyon klóros a víz. Mindegyikre öntöttem 1 evőkanál frissen facsart citromlét és lezárva mentek a gépbe e85 fokon 30 percre.e
Mossuk meg a gyümölcsöket. A cseresznyét és a meggyet szárazzuk le és magozzuk ki. A rebarbarát vágjuk 1-2 centis darabokra. Pucolni nem kell! Tegyük egy nagy fazékba a fahéj rudak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKell még az elkészítéshez egy teljesen hibátlan zománcozott edény és tiszta befőttesüveg. A befőttesüveget forró mosószeres vízben jól átmosom, alaposan kiöblítem, de nem törlöm ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjjjj
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű