Árpával érő körte
Cukor
Víz
Citrom vagy citromsav
Fahéj
Kardamom
A befőttet a szokásos módon készítettük el. Az apró körtéket többször megmostuk, a végeit levágtuk, majd minden szemet kettévágtunk. Az így előkészített körtéket felhasználásig citromos vagy citromsavas vízbe tettük, hogy ne barnuljanak. Elmosott, csírátlanított üvegekbe pakoltuk a körtéket, beletettük a fűszereket, az ízlés szerinti cukrot vagy édesítőt, majd vízzel felöntöttük minden üveget. Nálunk cukorral készült. 3 evőkanál / 720 ml-es üveg, majd 90/30-as programon automatáztuk.
Kardamom- fahéj és kardamom-fahéj-szegfűszeg ízesítéssel:
Egy kedves ismerősöm adta az ötletet, hogy elkészítsük ezt az ízletes befőttet. Hálás köszönet érte! Az Ő Anyukája anno egészben tette el az ilyen nagyon apró szemű körtét. Mi tagadás, már én is foglalkoztam a gondolattal, hogy miképp lehetne ebből a (szerintem a legfinomabb ízű és aromájú) körtéből befőttként átmenteni a téli hónapokra. Annyira apró, hogy lehetetlen meghámozni és lehetetlen a magházát eltávolítani is. Illetve lehet, csak akkor nem marad belőle semmi. Mivel egyáltalán nem permetezünk, így az egészben való eltevés helyett a félbevágott megoldást választottuk az esetleges "lakók" kiszűrése végett. Annyira zsenge a magháza, hogy szerintem semmi problémát nem okoz fogyasztáskor.
Elkesyites
Elkészítési idő: elkészitési idő Nehézség: NehézKülön- külön ledaráljuk a hagymát és a paprikát, sózzuk, majd olajon külön edényben megpároljuk és puhára főzzük saját levében, állandó keverés mellett. A padlizsánt megmossuk, köt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként 5-7 hónapos korban, amikor a baba már érett a hozzátáplálásra (tud fogni, érdeklődik az ételek után, az emésztőrendszere képes feldolgozni az ételeket, tehát nem “köszön v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű