menu

Családireceptkönyv.hu

2017-06-22-Körtebefőtt árpával érő körtéből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Árpával érő körte
Cukor
Víz
Citrom vagy citromsav
Fahéj
Kardamom

Elkészítés:


A befőttet a szokásos módon készítettük el. Az apró körtéket többször megmostuk, a végeit levágtuk, majd minden szemet kettévágtunk. Az így előkészített körtéket felhasználásig citromos vagy citromsavas vízbe tettük, hogy ne barnuljanak. Elmosott, csírátlanított üvegekbe pakoltuk a körtéket, beletettük a fűszereket, az ízlés szerinti cukrot vagy édesítőt, majd vízzel felöntöttük minden üveget. Nálunk cukorral készült. 3 evőkanál / 720 ml-es üveg, majd 90/30-as programon automatáztuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kardamom- fahéj és kardamom-fahéj-szegfűszeg ízesítéssel:

Egy kedves ismerősöm adta az ötletet, hogy elkészítsük ezt az ízletes befőttet. Hálás köszönet érte! Az Ő Anyukája anno egészben tette el az ilyen nagyon apró szemű körtét. Mi tagadás, már én is foglalkoztam a gondolattal, hogy miképp lehetne ebből a (szerintem a legfinomabb ízű és aromájú) körtéből befőttként átmenteni a téli hónapokra. Annyira apró, hogy lehetetlen meghámozni és lehetetlen a magházát eltávolítani is. Illetve lehet, csak akkor nem marad belőle semmi. Mivel egyáltalán nem permetezünk, így az egészben való eltevés helyett a félbevágott megoldást választottuk az esetleges "lakók" kiszűrése végett. Annyira zsenge a magháza, hogy szerintem semmi problémát nem okoz fogyasztáskor.

2017-06-22-Körtebefőtt árpával érő körtéből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Nikcsi83
Levendula zselé
Levendula zselé

A hozzávalókat egy lábosba teszem és 40-45 percig főzöm, forralom. Egy hosszúkás üveget előkészítek, ráteszem a csőrös töltőformát (most nem jut eszembe a tisztességes neve) gézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSERESZNYEBEFŐTT *
CSERESZNYEBEFŐTT *

Magos változat: A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk. A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, amibe befőtt ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gyömbéres-vaníliás almalekvár
Gyömbéres-vaníliás almalekvár

A gyömbért összeturmixolom, majd szitán átszűröm, hogy a szálai fent akadjanak. Összeturmixolom az almát is a cukorral, a vaníliamagokkal (eredetileg nem kerültek bele a magok, csa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Isteni fűszeres lilahgymalekvár
Isteni fűszeres lilahgymalekvár

Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk