Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

2017-06-22-Körtebefőtt árpával érő körtéből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Árpával érő körte
Cukor
Víz
Citrom vagy citromsav
Fahéj
Kardamom

Elkészítés:


A befőttet a szokásos módon készítettük el. Az apró körtéket többször megmostuk, a végeit levágtuk, majd minden szemet kettévágtunk. Az így előkészített körtéket felhasználásig citromos vagy citromsavas vízbe tettük, hogy ne barnuljanak. Elmosott, csírátlanított üvegekbe pakoltuk a körtéket, beletettük a fűszereket, az ízlés szerinti cukrot vagy édesítőt, majd vízzel felöntöttük minden üveget. Nálunk cukorral készült. 3 evőkanál / 720 ml-es üveg, majd 90/30-as programon automatáztuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kardamom- fahéj és kardamom-fahéj-szegfűszeg ízesítéssel:

Egy kedves ismerősöm adta az ötletet, hogy elkészítsük ezt az ízletes befőttet. Hálás köszönet érte! Az Ő Anyukája anno egészben tette el az ilyen nagyon apró szemű körtét. Mi tagadás, már én is foglalkoztam a gondolattal, hogy miképp lehetne ebből a (szerintem a legfinomabb ízű és aromájú) körtéből befőttként átmenteni a téli hónapokra. Annyira apró, hogy lehetetlen meghámozni és lehetetlen a magházát eltávolítani is. Illetve lehet, csak akkor nem marad belőle semmi. Mivel egyáltalán nem permetezünk, így az egészben való eltevés helyett a félbevágott megoldást választottuk az esetleges "lakók" kiszűrése végett. Annyira zsenge a magháza, hogy szerintem semmi problémát nem okoz fogyasztáskor.

2017-06-22-Körtebefőtt árpával érő körtéből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Vörösáfonya lekvár
Vörösáfonya lekvár

1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk. 2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. 3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Cseresznyelekvár bodzavirággal
Cseresznyelekvár bodzavirággal

Az érett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk és pürésítjük. A gyümölcsmasszát a Koronás Befőzőcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és rövid ideig állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadringló lekvár
Vadringló lekvár

1. Mossuk meg jól, majd tegyük őket egy lábosba, és kezdjük el felforralni az egész ringlókat. 2. Szép lassú tűzön kb. 15 percig rotyogjon, majd kezdjük kikanalazni belől...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk