Családireceptkönyv.hu

Házi paprikakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

piroshúsú paprika

extraszűz olívaolaj
1 pici alma- vagy borecet (kihagyható)

Elkészítés:


A parikát megpucoljuk, felaprítjuk. (Zsebkendőket előkészíteni, ha csípős! Mi is törölgettük a könnyeinket.)
Beledobáljuk a turmixba.
Annyi olajat öntünk hozzá, hogy jól turmixolható legyen, de ne legyen híg.
Ízlés szerint lehet hozzá ecetet önteni és sózni.
Mehet az üvegbe.
Mi szeretjük ezt a kicsit csipős, kicsit savanykás változatot.

Egyszerűbb változat:

Őrölt pirospaprikát annyi olívaolajjal elkeverni, hogy krémes legyen. Egy pici só hozzá, és mehet az üvegbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a nagyon egyszerű paprikakrémet a férjem találta ki még kb. 3 évvel ezelőtt. Olyan sokat sikerült belőle készíteni, hogy a mai napig is kitart, és jó még. Mi a saját csipőspirospaprikánkból készítettük. Szárítottból érdemes elkészíteni, mert nem kell felfőzni, és sokáig eltartható. /verebedit/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas-diós birsalmasajt
Fahéjas-diós birsalmasajt

A birsalmákat körömkefével megsikáljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak egészséges almákat használjunk, a hibás részeket vágjuk ki. Az birseket tegyük fel annyi vízbe főni, amennyi épp e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú uborka gyöngyhagymával
Savanyú uborka gyöngyhagymával

Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, sterilizált üvegekbe töltjük kétharmad-egyharmad arányba. A vizet, az ecetet, a cukrot, sót, borsot, koriander és mustármagot egy lábasba ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi fokhagymakrém
Házi fokhagymakrém

A történet nem is lehetne egyszerűbb, mert az elkészítés mindössze annyi, hogy megpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk