Hozzávalók:
piroshúsú paprika
só
extraszűz olívaolaj
1 pici alma- vagy borecet (kihagyható)
A parikát megpucoljuk, felaprítjuk. (Zsebkendőket előkészíteni, ha csípős! Mi is törölgettük a könnyeinket.)
Beledobáljuk a turmixba.
Annyi olajat öntünk hozzá, hogy jól turmixolható legyen, de ne legyen híg.
Ízlés szerint lehet hozzá ecetet önteni és sózni.
Mehet az üvegbe.
Mi szeretjük ezt a kicsit csipős, kicsit savanykás változatot.
Egyszerűbb változat:
Őrölt pirospaprikát annyi olívaolajjal elkeverni, hogy krémes legyen. Egy pici só hozzá, és mehet az üvegbe.
Ezt a nagyon egyszerű paprikakrémet a férjem találta ki még kb. 3 évvel ezelőtt. Olyan sokat sikerült belőle készíteni, hogy a mai napig is kitart, és jó még. Mi a saját csipőspirospaprikánkból készítettük. Szárítottból érdemes elkészíteni, mert nem kell felfőzni, és sokáig eltartható. /verebedit/
A szilvár megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk, de azért maradjanak benne darabos részek. A cukor, ecet, rum keverékkel összeforgatjuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük, hogy szétte...
Elkészítési idő: 5 Nehézség: KönnyűRingló dzsem készítése A szétnyomkodott ringlókat magokkal, lével, héjjal együtt felteszem forrni, majd a forrás után kisebbre rakom a lángot, és még pár percig forralom. Ez utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk. Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam). Az összeturmixolt gyümölcsöt leszűrjük, majd edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk a paradicsomokat és az almákat. Kicsumázzuk, jó apróra összevágjuk. Feltesszük egy nagy edényben főni, egy csipet sót teszünk rá. 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes