Családireceptkönyv.hu

Házi paprikakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

piroshúsú paprika

extraszűz olívaolaj
1 pici alma- vagy borecet (kihagyható)

Elkészítés:


A parikát megpucoljuk, felaprítjuk. (Zsebkendőket előkészíteni, ha csípős! Mi is törölgettük a könnyeinket.)
Beledobáljuk a turmixba.
Annyi olajat öntünk hozzá, hogy jól turmixolható legyen, de ne legyen híg.
Ízlés szerint lehet hozzá ecetet önteni és sózni.
Mehet az üvegbe.
Mi szeretjük ezt a kicsit csipős, kicsit savanykás változatot.

Egyszerűbb változat:

Őrölt pirospaprikát annyi olívaolajjal elkeverni, hogy krémes legyen. Egy pici só hozzá, és mehet az üvegbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a nagyon egyszerű paprikakrémet a férjem találta ki még kb. 3 évvel ezelőtt. Olyan sokat sikerült belőle készíteni, hogy a mai napig is kitart, és jó még. Mi a saját csipőspirospaprikánkból készítettük. Szárítottból érdemes elkészíteni, mert nem kell felfőzni, és sokáig eltartható. /verebedit/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Leves kocka házilag Valitól!!!!
Leves kocka házilag Valitól!!!!

.mindent frissen a kertből szedtem...4 sárgarépa ...1 zeller levelestől. ..3 petrezselyem ennek is pár levele...1 karalábé...2 paprika... 2 hagyma...2 cikk fokhagyma...lestyán levé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMASAJT
BIRSALMASAJT

Krotos Erika RECEPT: A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell felten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Őszibarack borban
Őszibarack borban

Az őszibarackot megmossuk, forró vízbe engedjük 2 percre, majd azonnal hideg vízbe tesszük, ezután lecsöpögtetjük. Lehúzzuk a héját, és mindegyik őszibarackba beleszúrunk egy jól m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSELÉSÍTŐ HASZNÁLATA
ZSELÉSÍTŐ HASZNÁLATA

A zselésítőt (agár agár, petkin, Oetker, Haas, stb.) cukorral ék kell keverni, hogy ne l hyen csomós a lekvárban. 2,5 kg eperhez 2 csomag 1:3 dzsemfix, 1 kg cukor

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk