menu

Családireceptkönyv.hu

Naspolyalekvár cukor élkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 kg naspolya,
4 dl víz,
nátrium-benzoát

Elkészítés:


Elkészítés:

A dér csípte, teljesen érett, édes gyümölcsöt megmosom, kézzel egy kicsit összenyomkodom, és héjastól, magostól egy lábasba rakom. Ráöntöm a vizet, és lángelosztón, gyakori kevergetés mellett kb. 1 órán keresztül főzöm. Utána a masszát tésztaszűrőn átnyomkodom, és ismét lábasba téve, a forrástól számítva még negyed óráig főzöm lassú tűzön. Kisebb üvegekbe szedem, mindegyik tetejére egy késhegynyi nátriumbenzoátot szórok, lezárom, és egy napig száraz gőzben tanom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kápia paprika sóban:
Kápia paprika sóban:

. Elkészítés: A paprikát megmosom, kicsumázom úgy, a száránál körbevágom, egy kicsit visszanyomom a belseje felé, így könnyen ki tudom venni a csutkáját a maggal együtt, majd h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Citromos fügelekvár
Citromos fügelekvár

A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahéjat. Ezután keverjük alaposan össze, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrém - házilag
Fokhagymakrém - házilag

A fokhagymát pucold meg, mosd meg, csak az egészséges gerezdeket használd fel a krémhez. Törd össze egy mélyebb tálban, vagy dobd aprítógépbe. Add hozzá fokozatosan az olajat, rakd...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Ételízesítő
Ételízesítő

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk