Családireceptkönyv.hu

Naspolyalekvár cukor élkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 kg naspolya,
4 dl víz,
nátrium-benzoát

Elkészítés:


Elkészítés:

A dér csípte, teljesen érett, édes gyümölcsöt megmosom, kézzel egy kicsit összenyomkodom, és héjastól, magostól egy lábasba rakom. Ráöntöm a vizet, és lángelosztón, gyakori kevergetés mellett kb. 1 órán keresztül főzöm. Utána a masszát tésztaszűrőn átnyomkodom, és ismét lábasba téve, a forrástól számítva még negyed óráig főzöm lassú tűzön. Kisebb üvegekbe szedem, mindegyik tetejére egy késhegynyi nátriumbenzoátot szórok, lezárom, és egy napig száraz gőzben tanom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marcipános kajszilekvár
Marcipános kajszilekvár

A megmosott barackok magjait szedjük ki,forró vizbe rakjuk 1-2 percre,így a héjja könnyen lehúzható, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggybefőtt befőzőautomatával
Meggybefőtt befőzőautomatával

Elkészítem a felöntőlét, amit felforralok a fűszerek miatt, majd hagyom hűlni mialatt a meggyet magozom. A meggyet többször váltott vízben megmosom,kimagozom. Az előkészített st...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Barackos-sajtos csirkemell
Barackos-sajtos csirkemell

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk