menu

Családireceptkönyv.hu

Naspolyalekvár cukor élkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 kg naspolya,
4 dl víz,
nátrium-benzoát

Elkészítés:


Elkészítés:

A dér csípte, teljesen érett, édes gyümölcsöt megmosom, kézzel egy kicsit összenyomkodom, és héjastól, magostól egy lábasba rakom. Ráöntöm a vizet, és lángelosztón, gyakori kevergetés mellett kb. 1 órán keresztül főzöm. Utána a masszát tésztaszűrőn átnyomkodom, és ismét lábasba téve, a forrástól számítva még negyed óráig főzöm lassú tűzön. Kisebb üvegekbe szedem, mindegyik tetejére egy késhegynyi nátriumbenzoátot szórok, lezárom, és egy napig száraz gőzben tanom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperlekvár recept - nagyiféle
Eperlekvár recept - nagyiféle

Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Susan
Konyakos -fehér rumos meggy
Konyakos -fehér rumos meggy

Ildikó Győri Te hogy csinálod? Gondolom, nem hőkezeled Te sem? Irénke Kovács Ezt nyersen tartositja a konyak es a rum Susan Martin-Cserépi Csak raontod a rumot az uvegb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulás almazselé
Levendulás almazselé

Két evőkanálnyi levendulavirágot tüll vagy gézzacskóba kötünk, majd citromlével együtt az almaléhez adjuk. Beleszórjuk a befőzőcukrot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kocso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyömbéres rebarbaralekvár
Gyömbéres rebarbaralekvár

A rebarbarát megmossuk és hámozás nélkül, kisebb darabokra felvágjuk, majd egy keverőtálba tesszük és beszórjuk kevés cukorral. Ha kiengedte a levét, egy lábosban feltesszük főni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk