1 kg gyümölcs
1 kg cukor
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.
Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy nagy kanál cukrot, az eper édességétől függően, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézElkesyites
Elkészítési idő: elkészitési idő Nehézség: Nehéz