Családireceptkönyv.hu

Csete lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csete lekvár

A csetét a száráról levágták, majd összenyomkodták. Kipréselték a levét. Ezt 4-5 órán át főzték, míg egész sűrű nem lett. A habot a tetejéről leszedték, nehogy zavaros legyen. Kenyérrel mártogatták. A házipatika fontos kelléke volt. Köhögés, fulladás esetén fogyasztották.

Csete lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Birsalmasajt
Birsalmasajt

A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük. Az áttört gyümölcsöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma lekvár
Birsalma lekvár

A vizet felforralom, bele dobom a szegfűszeget és a fahéjat. Kicsit áztatom, leszűröm. A nagyobb lábos aljára beöntöd a fűszeres vizet. Beleteszed a darabokra vágott birsalmát, a...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cukor nélküli lekvár
Cukor nélküli lekvár

Ugyanígy szörpöt is készíthetsz cukor nélkül.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk