Családireceptkönyv.hu

Csete lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csete lekvár

A csetét a száráról levágták, majd összenyomkodták. Kipréselték a levét. Ezt 4-5 órán át főzték, míg egész sűrű nem lett. A habot a tetejéről leszedték, nehogy zavaros legyen. Kenyérrel mártogatták. A házipatika fontos kelléke volt. Köhögés, fulladás esetén fogyasztották.

Csete lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cékla
Cékla

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sárgabarack lekvár vaníliásan
Sárgabarack lekvár vaníliásan

Megpucoljuk a barackot és leturmixoljuk, kilogrammonként 60 dkg cukor, de kostóljuk, vaníliáscikor, ezt jól elkavarjuk és másnapig lefedve hagyjuk. Másnap belekeverjük a zselésítőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk