Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Édes hordós befőtt!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 literes hordóhoz!
hozzávalók: 10 liter hideg viz,
3,5 dkg nátrium benzonát
3,5 dkg timsó /gyógyszertári/
1 dkg citromsav
1 dkg borkénpor
5 kg cukor
fél csomag egész szegfűszeg
fél csomag darabos fahéj

Elkészítés:


először a levet csinálod meg - aztán jöhetnek bele a gyümölcsök - egymás után:
barack félbe vágva, meggy, cseresznye, körte, szilva , alma, szőlő
Tipp: Csak egészséges gyümölcs legyen, nagyon fontos hogy jól záródó tetőt mindig tegyük vissza a helyére, mindig azonos fogóval és he a kezünkkel szedjük ki.
kisebb edénynél arányosan csökkenteni kell a hozzávaló mennyiségeket
tavaly raktam el először, de nagyon finom lett, ajánlani tudom mindenkinek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gábor
tewszt
tewszt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancslekvár
Narancslekvár

Mielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Menta szirup
Menta szirup

A megmosott menta leveleket egy üvegbe tettem, felöntöttem a vízzel, belekarikáztam a citromot. Másnap lábasba öntöttem a levet, hozzáadtam a cukrot és a citromsavat, 10 perc főzés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
2.Birsalmasajt
2.Birsalmasajt

elkészítés: A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk