30 literes hordóhoz!
hozzávalók: 10 liter hideg viz,
3,5 dkg nátrium benzonát
3,5 dkg timsó /gyógyszertári/
1 dkg citromsav
1 dkg borkénpor
5 kg cukor
fél csomag egész szegfűszeg
fél csomag darabos fahéj
először a levet csinálod meg - aztán jöhetnek bele a gyümölcsök - egymás után:
barack félbe vágva, meggy, cseresznye, körte, szilva , alma, szőlő
Tipp: Csak egészséges gyümölcs legyen, nagyon fontos hogy jól záródó tetőt mindig tegyük vissza a helyére, mindig azonos fogóval és he a kezünkkel szedjük ki.
kisebb edénynél arányosan csökkenteni kell a hozzávaló mennyiségeket
tavaly raktam el először, de nagyon finom lett, ajánlani tudom mindenkinek.
A virágokról gondosan leszedegetett szirmokat alaposan megmossuk. A tisztára mosott szirmokat egy fazékba szórjuk, a vizet ráöntjük, majd az egészet felforraljuk és forrástól számí...
Elkészítési idő:Elkészítés Egy közepes lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a felszeletelt gyömbért és a cukrot. Közepes hőfokon 30-40 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a főzőlében botmixerrel a...
Elkészítési idő: