30 literes hordóhoz!
hozzávalók: 10 liter hideg viz,
3,5 dkg nátrium benzonát
3,5 dkg timsó /gyógyszertári/
1 dkg citromsav
1 dkg borkénpor
5 kg cukor
fél csomag egész szegfűszeg
fél csomag darabos fahéj
először a levet csinálod meg - aztán jöhetnek bele a gyümölcsök - egymás után:
barack félbe vágva, meggy, cseresznye, körte, szilva , alma, szőlő
Tipp: Csak egészséges gyümölcs legyen, nagyon fontos hogy jól záródó tetőt mindig tegyük vissza a helyére, mindig azonos fogóval és he a kezünkkel szedjük ki.
kisebb edénynél arányosan csökkenteni kell a hozzávaló mennyiségeket
tavaly raktam el először, de nagyon finom lett, ajánlani tudom mindenkinek.
A körtéket megmossuk, vékonyan meghámozzuk, kivesszük a magházát, gerezdekre vágjuk. Hogy a körte ne barnuljon meg, 30 percre enyhén savas (citromos) vagy sós vízbe tesszük (1 l ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizliszemeket szedd le a szárakról. Tapasztalt háziasszonyok ezt a műveltet villával végzik, hogy gyorsabban haladjanak. Alaposan mosd meg a gyümölcsöt folyó víz alatt. Botmixe...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és apróra szeleteljük. Kimérünk 1100 gramm sárgabarackot, illetve 150 ml almalevet. A gyümölcsöt és az almalevet egy főzőedényb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot felforralom a vízzel. Belerakom a gyümölcsöt a befőttes üvegbe, és ráöntöm a meleg szirupot. (teleöntöm) Szalicilt teszek a tetejére, 1 mokkáskanálnyit. Ngay lábasba tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű