menu

Családireceptkönyv.hu

6. Fügelekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg füge
kis citromhéj
citromlé
kis fahéj
20 dkg cukor /polisett/ /elhagyható

Elkészítés:


Fügét turmixolni.
Sűrűre főzni.Hozzá a többi , kicsit össze forralni.
Két folpack közé nátriumbenzoát.
Száraz dunszt.

6. Fügelekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Noémi
Baracklekvár
Baracklekvár

1. A barackot megmossuk, kimagvazzuk es félbevágjuk (nem kell meghámozni!) 2. A barackot az edénybe tesszük es turbó fokozaton 5 MP aprítjuk 3. A cukrot hozzáadjuk es megint 5...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kompótok tartósítása -Dubsztolás
Kompótok tartósítása -Dubsztolás

Őszibarack befőtt készítés: hogyan tartósítsuk? Az őszibarack befőtt tartósításának számos útja van, ezek közül a legismertebb a száraz és a nedves dunsztolás, ám ma már az ősziba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszörp
Meggyszörp

A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük . A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Körte a saját levében
Körte a saját levében

A körtéket megmossuk, vékonyan meghámozzuk, félbevágjuk, kivesszük a magházát és a termését, vékony szeletekre vágjuk, szorosan megtöltjük a literes üvegeket, enyhén megszórjuk cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk