3 kg füge
kis citromhéj
citromlé
kis fahéj
20 dkg cukor /polisett/ /elhagyható
Fügét turmixolni.
Sűrűre főzni.Hozzá a többi , kicsit össze forralni.
Két folpack közé nátriumbenzoát.
Száraz dunszt.
A meghámozott és kimagozott sárgabarackot apróra feldaraboljuk vagy pürésítjük. A gyümölccsel összekeverjük a cukrot és a dzsemfixet és feltesszük főni. Felforraljuk és forrás után...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kisebb naracs héját csíkokra vágjuk, majd egy kicsi edénybe belerakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a víz el nem tűnik. Megpucoljuk a narancsokat é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megmostam többszörösen váltott vízben, majd megtisztítottam. 2 cm-es darabokra vágtam, majd megtöltöttem velük az üvegeket a befőzőautomata használati utasítását követv...
Elkészítési idő: 30 perc+automat Nehézség: NehézMielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű