1 kg érett füge
1 kg cukor
1/2 citrom leve
1 db citrom felszeletelve
A megmosott és meghámozott fügéket félbevágjuk. Nagyobb edényben összekeverjük a cukorral és a citromlével. Állni hagyjuk kb. 15-20 percig, hogy a cukor kissé megolvadjon, időközben kevergessük. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá a citromszeleteket, lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük.
Üvegekbe töltve szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ízesíthetjük fahéjjal vagy gyömbérrel, amit főzés közben adunk hozzá.
A túrót a tejjel összeforralod, ha kész, leszűröd róla a tejet. A túróhoz hozzákevered az alapanyagokat, elkezded folyamatos keverés mellett összemelegíteni. Amikor összeáll gombóc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy én szoktam: megmosom a kiválogatott, szárától megfosztott cseresznyét, belerakom a tiszta üvegekbe, úgy, hogy a nyakáig érjen. teszek rá 2-3 kanál kristálycukrot(ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db olyan nagy öklömnyi céklát hajastól megfőztem, ezután a 4 oldalú reszelőn a nagy lyukú almareszelő részén még melegen reszeltem ... egy lábosba tettem, öntöttem rá 1,5 dl vör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat alaposan megmosom, majd felteszem 2 liter vízben főni. Igen, egészben! Ha kell, teszek rá valamit (pl tányér) hogy ne ússzanak. Amikor forr, takarék lángra teszem és...
Elkészítési idő: sok Nehézség: Közepes