Családireceptkönyv.hu

Házi rum aroma (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl fehér rum
4 kk. kókuszvirágcukor (vagy xilit, illetve eritrit)
4 db vanília rúd

Elkészítés:


Fogj egy csinos, zárható üvegcsét majd öntsd bele a fehér rumot (a barna rum azért nem jó, mert azt karamellizált cukorral dúsítják), rakd hozzá a kókuszvirágcukrot (ez ugyan kompromisszumos, hiszen a magas fruktóz tartalma miatt sokan nem használják a paleo konyhában, ez esetben próbálkozz meg sima xilit vagy eritrit használatával) és rakd bele a félbe vágott és kicsit felhasított vanília rúdakat is.
Hagyd, hogy összeérjenek benne az ízek és illatok, mindennap rázogasd fel és kb. 1 hónap múlva finom rum aromával ízesítheted sütijeidet. Ráadásul folyamatosan pótolhatod benne az összetevőket is, így nagyon sokáig kitart majd ez a mennyiség.

Trükkök, tippek, praktikák:


Házi rum aroma (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cseresznyebefőtt - OK
Cseresznyebefőtt - OK

1. A cseresznyét szárától megtisztítjuk, megmossuk, üvegekbe rakjuk. 2. Az üvegeket felöntjük tiszta vízzel, majd a vizet lábosba öntjük. 3. Minden liter vízhez 20 dkg cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rózsaszirom lekvár
Rózsaszirom lekvár

Szedjünk legalább 40-50 kinyílott vörös, de még inkább bordó színű rózsát. A rózsaszirmokat szedjük le, és nézzük át, ne kerüljön bele semmi oda nem illő dolog. Ezután következik a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Orosz almalekvár
Orosz almalekvár

A cukrot 1/4 liter vízzel leöntve kis lángon főzni kezdjük. Az almát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk. Amikor a cukor felolvadt a vízben, beletesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cseresznyebefőtt 1 - OK
Cseresznyebefőtt 1 - OK

1. Kiforrázott, tiszta üvegekbe annyi megmosott, szárától megfosztott gyümölcsöt teszünk, amennyi csak befér. 2. Közben az üvegeket rázzuk meg, hogy minél többet rakhassunk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk