menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 3 kg szilva
» 95 dkg cukor
» szalicil

Elkészítés:


A lekvár elkészítéséhez érett, szép gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, megszárítjuk, kimagozzuk és egy botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután keverjük össze a cukorral, adjunk hozzá egy kis vizet, kezdjük el hevíteni és takarékon folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, amíg sűrű nem lesz. Ezután befőttes üvegekbe kanalazzuk, hozzáadunk egy kis szalicilt és rögtön lezárjuk.

Szilvalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Meggyszörp
Meggyszörp

Az érett, frissen szedett meggyet kiválogatom, megmosom, lecsöpögtetem. A magját eltávolítom, a gyümölcshúst összezúzom. Hozzáöntöm a vizet és a kevés vízben feloldott citromsava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töklekvár 2. -ananászos recept
Töklekvár 2. -ananászos recept

A tököt hámozzuk, magtalanítjuk, reszeljük, mintha főzeléket készítenénk belőle. Egy lábasba tesszük a reszelt tököt, majd beleborítjuk az ananászt a levével együtt. (Ha nagyobb d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos sütőtöklekvár
Narancsos sütőtöklekvár

A narancsokat beáztatjuk embiós vízbe - ugyanis az EM-BIO képes semlegesíteni azokat a vegyszereket, amelyekkel lekezelik a narancs héját, hogy ne gombásodjon, s ne rothadjon el ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Meggylekvár és meggyszörp
Meggylekvár és meggyszörp

1.A meggyet kimagozzuk. Lábosba öntjük, és kézzel alaposan összenyomkodjuk, összecsócsáljuk, hogy jól megtörjük a szemeket. A citromsavat feloldjuk 0,5 l vízben, a meggyhez keverjü...

Elkészítési idő: 260 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk