» 3 kg szilva
» 95 dkg cukor
» szalicil
A lekvár elkészítéséhez érett, szép gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, megszárítjuk, kimagozzuk és egy botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután keverjük össze a cukorral, adjunk hozzá egy kis vizet, kezdjük el hevíteni és takarékon folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, amíg sűrű nem lesz. Ezután befőttes üvegekbe kanalazzuk, hozzáadunk egy kis szalicilt és rögtön lezárjuk.
A kimagozott meggyet magas falú tepsibe terítjük, megszórjuk a cukorral és meglocsoljuk a bor felével. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük míg elrotyog róla a lé. De ha nem lát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz