1literes üvegenként/ 1ek 10%ecet és 1kk só, késhegynyi aszkorbinsav minden üvegbe.
100/45 automatáztam.
a
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEperlekvár Az epret rétegesen a főzőedénybe rakjuk a cukorral. Rácsavarjuk a citrom levét, és 2-3 órát (vagy egy éjszakát) letakarva állni hagyjuk. Ezután fölforraljuk, és a forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz epret feldarabolom, nem túl apróra, most 2 kiló volt. Kilónként 20-30 dkg cukrot (epertől függ) és 1 teáskanál citromsavat szórok rá, összekeverem és egy kicsit állni hagyom. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és cukorból szirupot főzünk, majd mehet hozzá a gyömbér. Pici állás után mehet hozzá a citrom leve és a héja. Levesszük a tűzhelyről, majd állni hagyjuk, akár egy egész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű