Családireceptkönyv.hu

Citromos cukkinis lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1,5 kg cukkini lereszelve
2 citrom
35 dkg kristálycukor
1 csomag 3:1-ben zseléfix
A cukkinit megtisztítjuk, eltávolítjuk a magokat és lereszeljük.

Elkészítés:


Adjuk hozzá a két citrom levét, majd fedő alatt puhára pároljuk, majd mehet hozzá a cukor, botmixerrel pürésítjük, majd a zseléfix hozzáadása után 2-3 percig főzzük.
Ezután forrón üvegekbe töltjük, és az üvegeket fejtetőre állítva tároljuk 5-10 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almalé házilag
Almalé házilag

Elkészítés: Az almát tisztítás után citromsavas vízbe tesszük, hogy az elkészítésig ne barnuljon meg. Ha a megpucoltuk 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erős Pista:
Erős Pista:

A paprikát ledaráltam, hozzáadtam a sót, hagytam állni egy napot közben megkevertem, üvegekbe raktam tetejére öntöttem olajat, de nem szükséges. Tetejére celofán és jól záródó tető...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Öreganyáink fortélyai - tartósítás
Öreganyáink fortélyai - tartósítás

Cukkini, padlizsán üvegben Olajas tartósítással más zöldségeket is eltehetünk, például cukkinit vagy padlizsánt, természetesen akkor, ha előzőleg a lecsóhoz hasonlóan hőkezelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk