Hozzávalók:
1,5 kg cukkini lereszelve
2 citrom
35 dkg kristálycukor
1 csomag 3:1-ben zseléfix
A cukkinit megtisztítjuk, eltávolítjuk a magokat és lereszeljük.
Adjuk hozzá a két citrom levét, majd fedő alatt puhára pároljuk, majd mehet hozzá a cukor, botmixerrel pürésítjük, majd a zseléfix hozzáadása után 2-3 percig főzzük.
Ezután forrón üvegekbe töltjük, és az üvegeket fejtetőre állítva tároljuk 5-10 percig.
Elkészítés: Az almát tisztítás után citromsavas vízbe tesszük, hogy az elkészítésig ne barnuljon meg. Ha a megpucoltuk 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát ledaráltam, hozzáadtam a sót, hagytam állni egy napot közben megkevertem, üvegekbe raktam tetejére öntöttem olajat, de nem szükséges. Tetejére celofán és jól záródó tető...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukkini, padlizsán üvegben Olajas tartósítással más zöldségeket is eltehetünk, például cukkinit vagy padlizsánt, természetesen akkor, ha előzőleg a lecsóhoz hasonlóan hőkezelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz