Két évig is eláll, nem puhul meg
A teljesen érett, de még kemény meggyet vagy cseresznyét nagyon jól megmossuk, majd szárától megtisztítjuk, de vigyázzunk, nehogy a gyümölcs húsát megsértsük.
Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá. Ezután az üveget a gyümölccsel teletöltjük, egy késhegynyi tartósítót és még két kanál kristálycukrot (így összesen négy evőkanál cukor lesz egy üvegben) szórunk rá. Szódavízzel teletöltjük, és a kupakot az üvegre csavarjuk, vagy csavaros üveg hiányában két réteg celofánnal lekötjük. Két évig is eláll, nem puhul meg. Íze olyan, mintha rumos gyümölcs lenne.
Hasonlóak:
20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát egy ollóval levágjuk. 750 ml vizet egy főzőedén...
Elkészítési idő:5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő:s
Elkészítési idő:A paradicsomot összevagdaljuk, megfőzzük, kipasszírozzuk. A lereszelt hagymát kevés oliva olajon megfuttatjuk. A répát, zöldséget,zellert, fokhagymát lereszeljük és a hagymához kev...
Elkészítési idő: