2 kg sütőtökpüré (sütve, hámozva, összetörve)
1 citrom leve és reszelt héja (kezeletlen legyen a citrom, vagy használhatunk bolti szárított citromhéjat is)
1 kg cukor (ez lehet kevesebb, ha jó édes a tök)
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál pektin
Az összetevőket elkeverjük és egy lábasban 5-6 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett. A kevergetésre azért is van szükség, mert a sütőtök puffogva szereti célba venni a lekvárfőző személyt, és a kevergetéssel megelőzhetjük a fránya égési sérüléseket.
A pektint azért használtam, mert a lekvár e nélkül nem lenne elég szilárd (természetesen akinek a kenyérről lecsöpögős halmazállapot is megfelel, az kihagyhatja). Mivel én kenhetően szeretem, ezért a pektint összekevertem 1 evőkanál cukorral és a fortyogó finomsághoz adtam. Még 2 perc és készen is vagyunk!
Hozzávalók: 1-1,5 kg cukor/ kg szőlő Elkészítés Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzedjük le a káposzta külső leveleit, majd gyaluljuk le. Keverjük össze a legyalult káposztát kilónként 20-25 g sóval (fontos, hogy ne jódozott sót használjunk, a jód nem kedvez az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfbghsdfgarg jioéúkjgaljgléasjg kaséfdhjzaseéhz aséjfhzaéz aéjlerzaéerz
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 fokos sütőbe toljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes