2 kg sütőtökpüré (sütve, hámozva, összetörve)
1 citrom leve és reszelt héja (kezeletlen legyen a citrom, vagy használhatunk bolti szárított citromhéjat is)
1 kg cukor (ez lehet kevesebb, ha jó édes a tök)
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál pektin
Az összetevőket elkeverjük és egy lábasban 5-6 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett. A kevergetésre azért is van szükség, mert a sütőtök puffogva szereti célba venni a lekvárfőző személyt, és a kevergetéssel megelőzhetjük a fránya égési sérüléseket.
A pektint azért használtam, mert a lekvár e nélkül nem lenne elég szilárd (természetesen akinek a kenyérről lecsöpögős halmazállapot is megfelel, az kihagyhatja). Mivel én kenhetően szeretem, ezért a pektint összekevertem 1 evőkanál cukorral és a fortyogó finomsághoz adtam. Még 2 perc és készen is vagyunk!
Engedjünk egy megfelelő méretű lábasba három liter csapvizet. Ebbe csavarjuk bele a citrom levét, keverjük el benne a kristálycukrot. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki, és vágj...
Elkészítési idő:http://www.befottkompotsavanyusag.com/kortebefott-eltevese-telire-egyszeruen.html#more-2431
Elkészítési idő:Ledaráljuk a paprikát, hozzáadjuk a sót és egy napot állni hagyjuk közben kevergetjük. Jól záródó üvegekbe tesszük, a tetejére celofánt teszünk.
Elkészítési idő: 1,5 óra