menu

Családireceptkönyv.hu

Almás -pitypang zselé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pitypangzselé

Hozzávalók

100 db virágfejecske
1 db citrom leve
1/2 kg alma apróra vágva
1 liter víz
1/2 kg cukor
opcionális: 1 marék apróra vágott rebarbaraszár

Elkészítés:


- Az apróra vágott almát, a virágfejekkel együtt tiszta
(ecettel áttörölt, majd megszárított) fazékba raktam.
Hozzáadtam a frissen facsart citrom levét (a magoktól megszűrtem) és az 1 liter vizet.
Tűzre tettem és közepes hőmérsékleten 1/2 órát főztem.
- Ezt követően, a levet szűrön keresztül leöntöttem.
(Gyönyörű sárga, de még zavaros/nem áttetsző a lé.)
Megmértem és ugyanannyi mennyiségű cukrot adtam hozzá (500 g).
- Újra tűzre tettem és beforraltam.
- A sűrűségét hideg porcelán tányérra csöppentve állapítottam meg.
(Tiszta kanállal keveset vettem ki belőle és hideg porcelán tányérra csorgattam.
A tányér döntögetésével megtudjuk állapítani mennyire sűrű.
A hűlés során még sűrűsödni fog.)
- Tiszta kiforrázott üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A vissza maradt almás pitypangot elkészíthető lekvárnak igen ízletes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fanni
Rakott krumpli
Rakott krumpli

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Automata
Automata

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos gesztenyelekvár
Narancsos gesztenyelekvár

A gesztenyéket mossuk meg, majd vagdaljunk keresztet a hegyesebb végébe. Minél mélyebben be tudjuk vágni, annál könnyebb lesz később pucolni. Közben vizet forralunk és amikor már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Bodzalekvár
Bodzalekvár

Levendulás sárgabaracklekvár A hagyományos sárgabaracklekvárt pont annyira bolondítja meg a levendula, hogy pikáns, ám nagyon finom és harmonikus végeredményt kapj. Másfél kilog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk