3 kg körte
50 dkg befőzőcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom leve
Hámozd meg a megmosott körtéket, vágd félbe és távolítsd el a magházat is. Darabold ujjnyi nagyságúakra. Az előkészített gyümölcsöt tedd főzőedénybe, öntsd hozzá a cukorral elkevert fahéjat és a citromlevet, majd hagyd állni kb. 15-20 percet.
Közben készítsd elő a befőttesüvegeket. Nagyon alaposan mosogasd el a kupakokkal együtt, még jobb, ha valamennyit 20 percen keresztül kifőzöd.Alacsony fokon kezdd el hevíteni a főzőedénybe föltett gyümölcsöt. A forrástól számított 30 percig továbbra is lassú tűzön rotyogtasd a körtelekvárt. A félóra letelte után forrón töltsd az üvegekbe. Tekerd rá a kupakokat, fordítsd fejjel lefelé legalább 5 percre. Amikor teljesen kihűlt, a fahéjas körtelekvárt felbonthatod és megkóstolhatod. Süteményekbe, palacsintába töltve, vagy egyszerűen kenyérre kenve mennyei.
Az epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket már egy nappal korábban célszerű előkészítened, hogy ki is száradjanak. Én mosogatógépben mostam el őket, de kézzel elmosogatva is tökéletesen jók lesznek. Az almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát mossuk meg, és daraboljuk fel kb. 2-3 cm-es darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg. A vízben oldjuk fel a sót. A feldarabolt paprikát tegyük egy üvegbe, dugjuk mellé a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítás után ledaráljuk . A petrezselyem zöldjét felaprítjuk. A ledarált zöldségeket megmérjük, egy nagy keverő tálba rakjuk (műanyag lavór is jó), hozzáadjuk a pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű