3 kg körte
50 dkg befőzőcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom leve
Hámozd meg a megmosott körtéket, vágd félbe és távolítsd el a magházat is. Darabold ujjnyi nagyságúakra. Az előkészített gyümölcsöt tedd főzőedénybe, öntsd hozzá a cukorral elkevert fahéjat és a citromlevet, majd hagyd állni kb. 15-20 percet.
Közben készítsd elő a befőttesüvegeket. Nagyon alaposan mosogasd el a kupakokkal együtt, még jobb, ha valamennyit 20 percen keresztül kifőzöd.Alacsony fokon kezdd el hevíteni a főzőedénybe föltett gyümölcsöt. A forrástól számított 30 percig továbbra is lassú tűzön rotyogtasd a körtelekvárt. A félóra letelte után forrón töltsd az üvegekbe. Tekerd rá a kupakokat, fordítsd fejjel lefelé legalább 5 percre. Amikor teljesen kihűlt, a fahéjas körtelekvárt felbonthatod és megkóstolhatod. Süteményekbe, palacsintába töltve, vagy egyszerűen kenyérre kenve mennyei.
Simára keverjük és összeforraljuk, besűrítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfőzzük a hozzávalókat és a pektint hozzáadjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát meghámozva mérjük. Hámozásnál ügyeljünk, hogy ne barnuljon, hiszen sokkal szebb ha szép világos marad. A gyerekek is szívesebben fogyasztják úgy. Ahhoz pedig hogy megőri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű