Családireceptkönyv.hu

8. Lekvár cukor nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gyümölcs
édesítő
pektin

Elkészítés:


A pektin hatására a lekvár besűrűsödik.
Pektin, édesítőszer a rotyogó gyümölcshöz kell adni.
Vágható dzsemhez 1 kg gyümölcshöz 20-30 gramm pektin kell.
Kenhető állagú lekvárhoz
10 kg gyümölcshöz 60 gramm pektin kell.
A citromsav tovább sűríti a lekvárt, növeli eltarthatóságát.
A megtöltött üvegeket 5 percre fejre kell állítani. Száraz dunsztba tenni.

8. Lekvár cukor nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi paprikakrém
Házi paprikakrém

A parikát megpucoljuk, felaprítjuk. (Zsebkendőket előkészíteni, ha csípős! Mi is törölgettük a könnyeinket.) Beledobáljuk a turmixba. Annyi olajat öntünk hozzá, hogy jól turmixol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maczaksan
2017-06-27-Egres befőtt a téli hónapokra.
2017-06-27-Egres befőtt a téli hónapokra.

Egyik fele sima cukorral eltett változat, a másik fele szegfűszeggel ízesített változat: Az egrest megpucoljuk, eltávolítjuk a szárát és a „bajuszát”, azaz a virágmaradványokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ananászos cukkinidzsem
Ananászos cukkinidzsem

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk