gyümölcs
édesítő
pektin
A pektin hatására a lekvár besűrűsödik.
Pektin, édesítőszer a rotyogó gyümölcshöz kell adni.
Vágható dzsemhez 1 kg gyümölcshöz 20-30 gramm pektin kell.
Kenhető állagú lekvárhoz
10 kg gyümölcshöz 60 gramm pektin kell.
A citromsav tovább sűríti a lekvárt, növeli eltarthatóságát.
A megtöltött üvegeket 5 percre fejre kell állítani. Száraz dunsztba tenni.
.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, megmosott epret a cukorral a vanília kikapart magjaival, a vaníliarúddal és a dzsemfixszel kevergetve felforraljuk, majd további 3 percig főzzük. Lehabozzuk. A va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat többször átöblítjük és a vízzel együtt melegítjük. Nem kell forralni, csak lassan addig főzni, amíg a virágok átadják színüket a folyadéknak és teljesen kifakulnak.("Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lépés - lévén befőzésről van szó - az üvegek és a fedelek (lapkák) forró vizes, mosogatószerrel történő elmosása- Ezt követően öblítsük át alaposan őket, és hagyjuk maguktó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes