meggy
felöntőléhez:
víz,
édesítő vagy cukor,
citromlé,
5 szem szegfűszeg,
1 fahéj,
1 csillagánizs,
1 kardamom
Elkészítem a felöntőlét, amit felforralok a fűszerek miatt, majd
hagyom hűlni mialatt a meggyet magozom.
A meggyet többször váltott vízben megmosom,kimagozom.
Az előkészített sterilizált üvegekbe helyezem a kimagozott meggyet
A langyosra hűlt felöntőlével annyira megtöltöm az üveget, hogy kb. 1 ujjnyi maradjon az üveg szájáig.
Befőző fóliával lefedem, majd jó erősen rácsavarom a fedőlapot.
Befőző automata: 80°-on 30 perc
Felcímkézés után mehet a kamrába
• A felöntőlét úgy készítem, mintha limonádét csinálnék, de különböző fűszerekkel ízesítem kedvem szerint.
• Miután kiszedtem az automatából, megrázogatom az üvegeket, hogy a megrekedt légbuborékok kiszabaduljanak.
Elkészítés A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk. Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Amíg fő, egy csipet sót adunk hozzá. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a magját és levét kiskanállal kivesszük. A fél paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.A citromlevét kicsavarjuk.A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál. Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira. Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzn...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz