meggy
felöntőléhez:
víz,
édesítő vagy cukor,
citromlé,
5 szem szegfűszeg,
1 fahéj,
1 csillagánizs,
1 kardamom
Elkészítem a felöntőlét, amit felforralok a fűszerek miatt, majd
hagyom hűlni mialatt a meggyet magozom.
A meggyet többször váltott vízben megmosom,kimagozom.
Az előkészített sterilizált üvegekbe helyezem a kimagozott meggyet
A langyosra hűlt felöntőlével annyira megtöltöm az üveget, hogy kb. 1 ujjnyi maradjon az üveg szájáig.
Befőző fóliával lefedem, majd jó erősen rácsavarom a fedőlapot.
Befőző automata: 80°-on 30 perc
Felcímkézés után mehet a kamrába
• A felöntőlét úgy készítem, mintha limonádét csinálnék, de különböző fűszerekkel ízesítem kedvem szerint.
• Miután kiszedtem az automatából, megrázogatom az üvegeket, hogy a megrekedt légbuborékok kiszabaduljanak.
A gyümölcsöt mossuk át, és csumázzuk ki. Felébe-harmadába vágjuk, és betesszük a főzésre szánt fazékba. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemf...
Elkészítési idő: 30 percEgy közepes lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a felszeletelt gyömbért és a cukrot. Közepes hőfokon 30-40 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a főzőlében botmixerrel apróra turmixol...
Elkészítési idő:A zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a...
Elkészítési idő:A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A paprikákat hasábra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Egy 15 literes nagy lábasba beletesszük a zsírt, felm...
Elkészítési idő: