meggy
felöntőléhez:
víz,
édesítő vagy cukor,
citromlé,
5 szem szegfűszeg,
1 fahéj,
1 csillagánizs,
1 kardamom
Elkészítem a felöntőlét, amit felforralok a fűszerek miatt, majd
hagyom hűlni mialatt a meggyet magozom.
A meggyet többször váltott vízben megmosom,kimagozom.
Az előkészített sterilizált üvegekbe helyezem a kimagozott meggyet
A langyosra hűlt felöntőlével annyira megtöltöm az üveget, hogy kb. 1 ujjnyi maradjon az üveg szájáig.
Befőző fóliával lefedem, majd jó erősen rácsavarom a fedőlapot.
Befőző automata: 80°-on 30 perc
Felcímkézés után mehet a kamrába
• A felöntőlét úgy készítem, mintha limonádét csinálnék, de különböző fűszerekkel ízesítem kedvem szerint.
• Miután kiszedtem az automatából, megrázogatom az üvegeket, hogy a megrekedt légbuborékok kiszabaduljanak.
- Főzni, addig, hogy a héját szét lehessen nyomni. - Egy napig hagyjuk állni - Hidegen turmixold össze - Add hozzá a 2 tasak zselatint - Ízesítsd ízlés szerint cukorral/édesítő...
Elkészítési idő: 2-3 óraA barackokat megmostam kimagoztam, robotgépbe megdaráltam, felraktam főni .. ez max 40 percet főtt kis lángon, mikor már szépen láttam hogy esik össze akkor került bele a polisett....
Elkészítési idő:Nem kell automatázni!
Elkészítési idő: