4 kg körte
2 kg cukor
3 csomag dzsemfix (3:1 zselé)
1 késhegynyi fahéj
5 dl édes fehérbor (muskotályos)
1 késhegynyi szalicil (üvegenként)
A körtét megmossuk, és négybe vágva kimagozzuk.
A negyedeket vékony szeletekre vágjuk egy nagy lábosba aprítva.
Rákerül 1 kg cukor és a bor. Egy napig hagyjuk szépen állni.
Utána addig főzzük, amíg a körtedarabok kicsit üvegesek nem lesznek, és már nincs habja.
Rárakjuk a másik kiló cukrot is. Hagyjuk egy napot megint állni.
Másnap felforralva hozzáadjuk a 3 zacskó zselét, jól elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg gyöngyözve el nem kezd forrni.
Átöblített befőttes üvegbe rakjuk, késhegynyi szalicilt koppintunk a tetejére, lezárjuk jól, és a legjobb paplanjaink alá berejtjük, hogy egy napig hűljön, lassan.
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő:A rózsaszirmokat leöblítjük, és a szirmok tövénél lévő sárgásfehér részt letépjük. 3 dl vizet felforralunk, beletesszük a rózsaszirmokat, és öt percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk...
Elkészítési idő:Sárgabarackot és a dinnyét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze. A citrom héját reszeljük le, és tegyük félre. A citromot tisz...
Elkészítési idő: