- birsalma
- befőzési cukor 2:1
Ízesíteni:
- citromlé
- narancslé
A birsalmákat megmosom a rosszát eltávolítom, felszeletelem egy fazékban teszem és feltöltöm annyi vízzel,hogy jól ellepjeés puhára főzőm. Tiszta vászonruhán átszűröm és hagyom néhány órát jól lecsepegjen.
Hozzáadom a citrom vagy narancslevet (ízlés szerint).
Lemérem a levet és felteszem főni.
.A cukrot úgy teszem bele ahogy írja a csomagoláson.
Mikor főni kezd beleteszem a cukrot és mikor újra felfőtt 3 percig főzőm.
Forrón üvegekbe zárom és lefordítom az üvegeket míg kihülnek.
Az epret nagyobb darabokra vágjuk és fazékba tesszük, közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, összeforgatjuk az eperrel. Ha elolvadt a cukor, beledobjuk a csillagánizst, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasba vizet öntöttem, elkevertem benne a citromlevet és a meghámozott, magháztól megtisztított, nagyobb kockára vágott almát ebbe dobtam bele. Hozzáadtam a karikára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes