- birsalma
- befőzési cukor 2:1
Ízesíteni:
- citromlé
- narancslé
A birsalmákat megmosom a rosszát eltávolítom, felszeletelem egy fazékban teszem és feltöltöm annyi vízzel,hogy jól ellepjeés puhára főzőm. Tiszta vászonruhán átszűröm és hagyom néhány órát jól lecsepegjen.
Hozzáadom a citrom vagy narancslevet (ízlés szerint).
Lemérem a levet és felteszem főni.
.A cukrot úgy teszem bele ahogy írja a csomagoláson.
Mikor főni kezd beleteszem a cukrot és mikor újra felfőtt 3 percig főzőm.
Forrón üvegekbe zárom és lefordítom az üvegeket míg kihülnek.
A fügéket megmossuk, szárait levágjuk, majd négy-négy gerezdre felvágjuk őket. Egy nehézaljú lábasba szórjuk a füge szeleteket, a citromhéjat, hozzáadjuk a cukrot és rozmaringot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg jól az őszibarackokat, ha módunkban áll nektarint vásároljunk. Vágjuk kétfelé, vegyük ki a magját, majd aprítsuk egy centis darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesasfsdf
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű