Családireceptkönyv.hu

Citruslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 db grapefruit, 2 db zöldcitrom, 4 db narancs, 6-8 darab mandarin, 30-40 dkg cukor, 2 teáskanál pektin, 1 citrom leve

Elkészítés:


gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk le krumplipucolóval (csak a külső sárga részt!) és tegyük félre, mert majd ezt is a lekvárhoz fogjuk adni. Azután hámozzuk meg rendesen a narancsot, majd kockázzuk fel és tegyük a mandarinhoz. A grapefruitot úgy hámozzuk meg, hogy a héjából kivágjuk, itt a fehér részeket is távolítsuk el, mert azok nagyon keserűek. A zöld citromokat héjastól felnegyedeljük, majd vékonyra szeleteljük. A korábban lepucolt narancshéjat vékonyra felmetéljük, félrerakjuk.
Feltesszük a lábast főni, majd hozzáadjuk a cukrot, 10-15 percig főzzük. A tízedik perc körül adjuk hozzá a szeletelt zöld citromot és a narancshéjat, majd még 5-6 percig főzzük, és besűrítjük a pektinnel. A pektint elkeverjük egy kevéske cukorral, majd a lekvárhoz adjuk, és együtt főzzük még pár percig. Végül a citromlével még savanykásabbá varázsoljuk az ízét. Ha kész, tisztára mosott üvegekbe töltjük, a lezárt üveget öt percre fejre állítjuk.
A citruslekvárt ajánljuk reggeli joghurt elkészítéséhez: a natúr joghurthoz hozzáadjuk a lekvárt, majd csinos üvegekben tálaljuk, a tejére még teszünk egy pár kanál lekvárt, megszórhatjuk zabpehellyel vagy a kedvenc müzlinkkel is.


A lekvárt ezekbe az üvegekbe töltöttük.

A lekvárokat betöltő tölcsér segítségével könnyebb az üvegekbe kiadagolni.

Citruslekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csoki lekvár
Csoki lekvár

A kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit és a vajat, kevergetjük, amíg elolvad,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citruslekvár
Citruslekvár

A gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lecsó télire
Lecsó télire

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
BIRSALMABEFŐTT
BIRSALMABEFŐTT

Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk