málna vagy szeder
édesítő vagy cukor
víz
cirtomlé
fűszerek ízlés szerint.
l
A málnát (szedret) átválogatom, de nem mosom meg, üvegekbe rakom.
Felöntőlét előre elkészítem, hogy legyen ideje kihűlni. Felforralom, hogy a fűszerek aromája átjárja a folyadékot, majd hűlni hagyom, csak azért, hogy az üveg ne pattanjon el a forró lé miatt. Ha már langyos a felöntőlé, teleöntöm az üvegeket 1 ujjnyi helyet hagyva az üveg szájáig.
Befőző fóliával betakarom és a lapkát jó erősen lezárom.
Automata: 80°-on 30 perc.
Az édesítő és a citromlé mellett általában a következő fűszerekből válogatok kb. 2 l. vízhez: 5 szegfűszeg,1 fahéj,1 kardamon,1 csillagánizs, pár szem boróka bogyó, vagy szegfűbors. Nem használok mindent, ezekből válogatok kedvem szerint. Sokszor használok gyömbért is.
Megfőzöd a céklát, de ha van türelmed akkor a sütőbe süsd meg sokkal finomabb lesz. Megpucolod ha megpuhult, készítesz levet neki, ami a következő: Mérd meg hogy kb mennyi a cék...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű1. Tedd a cseresznyét és az édesítőt egy lábasba. 2. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva főzd 5 percig. Közben a fakanállalfinoman nyomd szét a cseresznye szemeket. 3. Vedd le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűivólé:a barackot meghámozod, majd leturmixolod,teszel hozzá ízlés szerint cukrot, citromsavat, vagy kevés citromlevet,felforralod és néhány perc múlva üvegekbe töltöd.Ha forró az ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát meg mossuk és a csumákat, hibás részeket eltávolítjuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Majd botmixerrel pürésítjük. Végül szitán átpasszírozzuk így a paprika héja fenn ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű