menu

Családireceptkönyv.hu

BA Karfiol üvegben télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Karfiol rózsákra szedve

kb 3 l enyhén sós és citromasavas vizet felteszek forralni, ebbe lesz a karfiol megblansirozva

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedem, alaposan átnézem és váltott vízben többször megmosom, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansirozom, kiszedtem, és hideg vízzel leöblítettem.
Új sós és citromsavas felöntő levet forraltam miközben a blansirozott karfiolt rétegezhetően az üvegekbe teszem.
A friss forró felöntőlével minden üveget felöntöttem, steril lapkával lezártam, majd "kupakpróba" - 2 percre fejreállítom az üvegeket...

Trükkök, tippek, praktikák:


100/100 -ra állítottam az automatát. (lehet hogy elég lenne 100/90 is)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
xx
xx

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dinnyehéj dulcsáca
Dinnyehéj dulcsáca

Leszűrtem, átmostam hideg vízben és kinyomkodtam. 1 kg főtt dinnyehéjhoz 1 kg cukrot kell számítsunk. Mivel nekem 80 dkg héjam volt, hát 80 dkg cukrot használtam. A cukrot szirup...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldparadicsom lekvár
Zöldparadicsom lekvár

A paradicsomokat megmossuk, majd félbe vágjuk és a fehér kocsányt eltávolítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A felaprított paradicsomot tegyük egy nagy lábasba és kis lán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Birsalma sajt
Birsalma sajt

A birsalmákat a magjától megtisztítjuk, darabokra vágjuk és vízben jó puhára főzzük. Ezután vagy szitán áttörjük vagy ledaráljuk. Az áttört masszához kilónként 70 dkg cukrot...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk