Karfiol rózsákra szedve
kb 3 l enyhén sós és citromasavas vizet felteszek forralni, ebbe lesz a karfiol megblansirozva
A karfiolt rózsáira szedem, alaposan átnézem és váltott vízben többször megmosom, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansirozom, kiszedtem, és hideg vízzel leöblítettem.
Új sós és citromsavas felöntő levet forraltam miközben a blansirozott karfiolt rétegezhetően az üvegekbe teszem.
A friss forró felöntőlével minden üveget felöntöttem, steril lapkával lezártam, majd "kupakpróba" - 2 percre fejreállítom az üvegeket...
100/100 -ra állítottam az automatát. (lehet hogy elég lenne 100/90 is)
. A rozmaringot leöblítjük, tűlevélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra (még jobb légkeveréssel 75 °C-ra). A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk (A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a kiwit meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, majd héjastól kis kockákra daraboljuk. A gyümölcsöket egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű