Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BA Karfiol üvegben télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Karfiol rózsákra szedve

kb 3 l enyhén sós és citromasavas vizet felteszek forralni, ebbe lesz a karfiol megblansirozva

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedem, alaposan átnézem és váltott vízben többször megmosom, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansirozom, kiszedtem, és hideg vízzel leöblítettem.
Új sós és citromsavas felöntő levet forraltam miközben a blansirozott karfiolt rétegezhetően az üvegekbe teszem.
A friss forró felöntőlével minden üveget felöntöttem, steril lapkával lezártam, majd "kupakpróba" - 2 percre fejreállítom az üvegeket...

Trükkök, tippek, praktikák:


100/100 -ra állítottam az automatát. (lehet hogy elég lenne 100/90 is)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)

. A rozmaringot leöblítjük, tűlevélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra (még jobb légkeveréssel 75 °C-ra). A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk (A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sárgabarack-kiwi dzsem
Sárgabarack-kiwi dzsem

A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a kiwit meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, majd héjastól kis kockákra daraboljuk. A gyümölcsöket egy na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár sütőben
Szilvalekvár sütőben

A szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Citromlekvár
Citromlekvár

A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk