Karfiol rózsákra szedve
kb 3 l enyhén sós és citromasavas vizet felteszek forralni, ebbe lesz a karfiol megblansirozva
A karfiolt rózsáira szedem, alaposan átnézem és váltott vízben többször megmosom, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansirozom, kiszedtem, és hideg vízzel leöblítettem.
Új sós és citromsavas felöntő levet forraltam miközben a blansirozott karfiolt rétegezhetően az üvegekbe teszem.
A friss forró felöntőlével minden üveget felöntöttem, steril lapkával lezártam, majd "kupakpróba" - 2 percre fejreállítom az üvegeket...
100/100 -ra állítottam az automatát. (lehet hogy elég lenne 100/90 is)
Ringló dzsem készítése A szétnyomkodott ringlókat magokkal, lével, héjjal együtt felteszem forrni, majd a forrás után kisebbre rakom a lángot, és még pár percig forralom. Ez utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét evőkanálnyi levendulavirágot tüll vagy gézzacskóba kötünk, majd citromlével együtt az almaléhez adjuk. Beleszórjuk a befőzőcukrot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kocso...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst és a zsíros szalonnát húsdarálón ledaráljuk. Ha nincs apró lyukú tárcsánk, akkor 2-szer, 3-szor daráljuk át a húsokat. Ezután a darált húshoz adjuk a fűszereket (kivéve a s...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű