1,5 kg birsalma
1 kg befőzőcukor (2:1)
1 db vaníliarúd
1 db biocitrom
20 dkg kristálycukor
olaj az alufóliához
A megmosott és negyedelt birsalmákat a magházuk eltávolítása után felkockázzuk, és kevés vízben, fedő alatt pépesre főzzük. Szitára öntve jól lecsepegtetjük, majd áttörjük, és kimérünk 1 kg-ot.
Az áttört pépet összeforraljuk a befőzőcukorral, a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejével, valamint a megmosott biocitrom lereszelt héjával, és kevergetve sűrűbbre főzzük kb. 45 perc alatt.
A masszát olajjal megkent alufóliára simítjuk 1 cm vastagon, és 1-2 napig szikkadni hagyjuk. Ezután sütőpapírra borítjuk, majd a fólia lehúzása után további 1 napig szárítjuk. Végül négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk, és a darabokat a tányérra szórt kristálycukorba nyomkodjuk.
1. Tedd a cseresznyét és az édesítőt egy lábasba. 2. Közepes lángon, folyamatosan kavargatva főzd 5 percig. Közben a fakanállalfinoman nyomd szét a cseresznye szemeket. 3. Vedd le...
Elkészítési idő:A vizet felforralom, bele dobom a szegfűszeget és a fahéjat. Kicsit áztatom, leszűröm. A nagyobb lábos aljára beöntöd a fűszeres vizet. Beleteszed a darabokra vágott birsalmát, a...
Elkészítési idő: 4 óraAz epret kicsumáztam és megmostam, majd az üvegekbe töltöttem. Mindegyiknek a tetejére tettem 1 ek nyírfacukrot. Felengedtem vízzel, rácsavartam a tetőt, majd beraktam a befőzőauto...
Elkészítési idő: