3 kg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 1 közepes cukkini, bazsalikom ízlés szerint, só, egy pici cukor.
Minden a paradicsommal kezdődik, forró vízzel leforrázzuk, kis szünet után, héjukat lehúzzuk. A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra aprított fokhagymát, bazsalikomot és gyorsan átpirítjuk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen. Ráöntjük a paradicsomot, (amit én nem szoktam összevágni, csak főzés közben szétnyomkodni). Sózzuk, pici cukorral ízesítjük, majd közepes lángon kb. 40 percet főzzük. Ezalatt a cukkinit apró kockákra vágjuk, majd a szószhoz adjuk, utána ízesítünk, és még 15-20 percet főzzük. Forró üvegbe szedjük, késhegynyi tartósítószert teszünk a tetejére, majd lezárjuk, fejre fordítjuk 5 percre, és mehet aludni a takarók közé.
Tipp: Télen darált húst,csirkemellet vagy sonka szalámit pirítok hagymásan, vagy simán, és mehet rá a szósz, izlés szerint párolt rizzsel,vagy főtt tésztával kínálom,sajttal a tetején... nagyon finom
A diót száraz serpenyőben megpirítottam, ezt a lépést nem érdemes kihagyni, mert sokkal finomabb íze lesz a diónak. Amikor kihűlt durvára törtem, zacskóba téve sodrófával a legegys...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, kézzel összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a befőzőcukrot. Állandó keverés mellett forraljuk. Hozzáadjuk a mentacsokrot. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustot felforraljuk a cukorral és a fűszerekkel. Ha már jól forr, beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott almát, körtét és félbevágott, kimagozott szilvát. 2-3 percig főzzük –...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű