Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cukor nélküli lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Íme, a legfontosabb lépések:

1. Csak ép üvegeket és fém fedőket használj, melyek tökéletesen ráillenek az üveg szájára. Nincs szükség celofánra, az csak ront a helyzeten.

2. Alaposan mosd el az üvegeket a tetőkkel együtt, áztasd le és távolítsd el a címkéket is. A legjobb, ha mosogatógépben a legmagasabb hőfokon tisztítod meg.

3. Ezután...

"...egy óriási fazékban a forrástól számított negyed órán keresztül főzd ki a tetőket és az üvegeket is. "

Egy nagy csipesszel vegyél ki mindent és tedd tiszta konyharuhára száradni. De ne törölgesd el!
4. Mindig csak hibátlan gyümölcsöt használj!
5. Csak kis üvegeket tölts meg, mert ennek a lekvárnak, kompótnak csak az a hátránya, hogy nyolc napon belül meg kell enni felnyitás után, hiszen kinyitva már tényleg nem védi semmi az erjedéstől.
6. Ha belemerted a gyümölcsöt, levet az üvegbe, szorosan zárd rá a tetőt, és fordítsd fejjel lefele. Esetleg újságpapírba is csomagolhatod, hogy egy éjszaka szárazdunsztba kerüljenek az üvegek.

"Ha a krémesebb lekvárokat szereted, turmixold össze a hozzávalókat, ha nem, tegyél a fazékba nagyobb darabokat. "

Próbálkozhatsz vegyes lekvárokkal is, a meggy, málna, ribizli együtt például fantasztikus. De kipróbálhatod az epret bodzával is.

TIPP: Ha a zselésebb, kocsonyásabb lekvárokat kedveled, vásárolj bioboltban agar-agar zselésítő anyagot, ami természetes, tengeri algából készült. Nem csak a cukor adja a zselés állagot!

Elkészítés:


Ugyanígy szörpöt is készíthetsz cukor nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Bodzás eperlekvár (Kaldeneker)
Bodzás eperlekvár (Kaldeneker)

A megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Ha nagyok vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy lábasba, szórjuk rá a befőző-cukrot, tegyük hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fanni
Zúzapörkölt
Zúzapörkölt

s

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyógyhatású gyömbérdzsem. Húsokhoz, sütikbe, pirítós
Gyógyhatású gyömbérdzsem. Húsokhoz, sütikbe, pirítós

Elkészítés Egy közepes lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a felszeletelt gyömbért és a cukrot. Közepes hőfokon 30-40 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a főzőlében botmixerrel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birs lekvár
Birs lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk