menu

Családireceptkönyv.hu

Cukor nélküli lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Íme, a legfontosabb lépések:

1. Csak ép üvegeket és fém fedőket használj, melyek tökéletesen ráillenek az üveg szájára. Nincs szükség celofánra, az csak ront a helyzeten.

2. Alaposan mosd el az üvegeket a tetőkkel együtt, áztasd le és távolítsd el a címkéket is. A legjobb, ha mosogatógépben a legmagasabb hőfokon tisztítod meg.

3. Ezután...

"...egy óriási fazékban a forrástól számított negyed órán keresztül főzd ki a tetőket és az üvegeket is. "

Egy nagy csipesszel vegyél ki mindent és tedd tiszta konyharuhára száradni. De ne törölgesd el!
4. Mindig csak hibátlan gyümölcsöt használj!
5. Csak kis üvegeket tölts meg, mert ennek a lekvárnak, kompótnak csak az a hátránya, hogy nyolc napon belül meg kell enni felnyitás után, hiszen kinyitva már tényleg nem védi semmi az erjedéstől.
6. Ha belemerted a gyümölcsöt, levet az üvegbe, szorosan zárd rá a tetőt, és fordítsd fejjel lefele. Esetleg újságpapírba is csomagolhatod, hogy egy éjszaka szárazdunsztba kerüljenek az üvegek.

"Ha a krémesebb lekvárokat szereted, turmixold össze a hozzávalókat, ha nem, tegyél a fazékba nagyobb darabokat. "

Próbálkozhatsz vegyes lekvárokkal is, a meggy, málna, ribizli együtt például fantasztikus. De kipróbálhatod az epret bodzával is.

TIPP: Ha a zselésebb, kocsonyásabb lekvárokat kedveled, vásárolj bioboltban agar-agar zselésítő anyagot, ami természetes, tengeri algából készült. Nem csak a cukor adja a zselés állagot!

Elkészítés:


Ugyanígy szörpöt is készíthetsz cukor nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós őszibarack
Ropogós őszibarack

Amikor az összes barackot meghámoztuk, üvegekbe rakjuk, és sziruppal leöntjük. A sziruphoz 5 liter vízben 1.5 kiló kristálycukrot, egy-egy csapott mokkáskanál borkénport és tartósí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült tea
Sült tea

A gyümölcsöket mosás után daraboljuk fel. Citrom levét facsarjuk rá. Rakjuk egy mély sütőtálba, majd szórjuk meg a cukorral és a fűszerekkel. Keverjük jól meg, majd rakjuk be a 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Cukkini lekvár
Cukkini lekvár

Elkészítés A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk. Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Amíg fő, egy csipet sót adunk hozzá. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Citromlekvár
Citromlekvár

A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk