menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


érett birsalma,
forró víz,
1 kg anyagra
80 deka cukrot számítunk.

Elkészítés:


A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük. Az áttört gyümölcsöt lemérjük és 1 kg anyagra 80 deka cukrot számítunk.
Az áttört gyümölcsöt széles lábasban addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy kavarás közben a lábas alját láthatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavarás mellett 10-15 percig főzzük, amíg hideg porcelántányérba cseppentve a teteje hamarosan bebőrösödik.

Tetszés szerinti formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma. Másnap zsírpapírra kiborítjuk és száraz helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejlekvár
Tejlekvár

A folyamat végtelenül egyszerű. Egy közepes láboshoz keresek egy (lehetőleg) üvegtálat, ami belemegy 3/4-ig, de megtartja a lábos szélét. Annyi vizet forralok a lábasban, amennyi é...

Elkészítési idő: 120-150m
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmalekvár
Birsalmalekvár

A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. Aprítsuk fel egy-két centis darabokra. Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gábor
kjkjkjk
Avatar Ricsi Kedvelnék
kjkjkjk

jjjj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzabogyó lekvár
Bodzabogyó lekvár

Vödör széléhez csapod a bodzatányért,csak az érett bogyó megy a vödörbe,így haladós. Átmosod,forralod. Én botmixerrel átszaladok rajta,átszűröm,így a leggyorsabb szerintem. Cukor v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk