Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


érett birsalma,
forró víz,
1 kg anyagra
80 deka cukrot számítunk.

Elkészítés:


A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük. Az áttört gyümölcsöt lemérjük és 1 kg anyagra 80 deka cukrot számítunk.
Az áttört gyümölcsöt széles lábasban addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy kavarás közben a lábas alját láthatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavarás mellett 10-15 percig főzzük, amíg hideg porcelántányérba cseppentve a teteje hamarosan bebőrösödik.

Tetszés szerinti formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma. Másnap zsírpapírra kiborítjuk és száraz helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekvár meggy rumos-étcsokoládés
Lekvár meggy rumos-étcsokoládés

A meggyet (leszárazva, megmosva, kimagozva) tegyük egy lábasba és forgassuk össze a nyírfacukorral. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és aprítsuk fel, majd ezt is adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Lekvár 3:1
Lekvár 3:1

A meghámozott és kimagozott gyümölcsöt apróra feldaraboljuk vagy pürésítjük. A gyümölccsel összekeverjük a cukrot és a dzsemfixet és feltesszük főni. Felforraljuk és forrás után mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Matildiko
Lekvár - tartósítószer nélkül
Lekvár - tartósítószer nélkül

A hibátlan, megtisztított gyümölcsöt beleteszem egy nagy lábasba, és elkezdem hevíteni. Amikor már kezd főni és "szétfőtt", botmixerrel pépesíteni szoktam. Ha már jó forró, beletes...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk