Hozzávalók 5 üveg (800 ml) sárgabarackbefőtthöz:
- 2,2 kg sárgabarack (nettó súly, magok nélkül)
- 45-60 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 liter víz
- 3 db szegfűszeg
- 1-2 kicsi fahéj darab
A barackokat mossuk meg, magozzuk ki.
A megmosott, kimagozott felezett sárgabarackokat töltsük úgy az üvegekbe, hogy a barackoktól az üveg szájáig még legyen legalább egy-két centiméternyi üres rész.
Egy liter vízből, a kristálycukorból, és a fűszerekből főzzünk szirupot. Amikor már kellően összeforrt, és érezhető halványan a fahéj és a szegfűszeg illata is, akkor készen van.
Merőkanállal szedjük az üvegekbe a lét. Az üvegeket azonnal zárjuk le steril tetővel.
Automatázás: 90 fok / 30 perc
Narancsot, és citromot meleg vízben alaposan lemosni. 4-5 db narancsot vékonyan hámozni, nagyon kell vigyázni, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Gyufaszál vékon...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 kg sót és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük. Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, alaposan átnézem és váltott vízben többször megmosom, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansirozom, kiszedtem, és hideg vízzel leöblítettem. Ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.) Egy lábasba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű