menu

Családireceptkönyv.hu

Ananászos cukkinidzsem


Írta:

Elk. idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy cukkini (1,2 kg)
1 ananászkonzerv (340 g)
1 citrom leve
1 cs vaníliás cukor
35 dkg cukor
1 cs 3:1-ben dzsemfix

Elkészítés:


A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük.
Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt.
Belefacsarjuk a citrom levét.
Addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.
A cukorba keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük és újra felforraljuk.
5 percig forraljuk.
Kimosott üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancslekvár
Narancslekvár

Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis...

Elkészítési idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperlekvár (paleo)
Eperlekvár (paleo)

Az epret darabolva, de egészben is felteheted a tűzre, ahogy jól esik. Kb. 1 órán keresztül főzd, néha keverd meg. Ha egészben raktad fel az epret, akkor kézi botmixerrel törd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Babgulyás
Babgulyás

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Balzsamecetes szilvalekvár
Balzsamecetes szilvalekvár

A szilvát mossuk meg és magozzuk ki, tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük fel főni. Fél óra alatt jó sűrűre tudjuk főzni. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. Egy kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk