1 nagy cukkini (1,2 kg)
1 ananászkonzerv (340 g)
1 citrom leve
1 cs vaníliás cukor
35 dkg cukor
1 cs 3:1-ben dzsemfix
A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük.
Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt.
Belefacsarjuk a citrom levét.
Addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.
A cukorba keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük és újra felforraljuk.
5 percig forraljuk.
Kimosott üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis...
Elkészítési idő: 3 nap Nehézség: KönnyűAz epret darabolva, de egészben is felteheted a tűzre, ahogy jól esik. Kb. 1 órán keresztül főzd, néha keverd meg. Ha egészben raktad fel az epret, akkor kézi botmixerrel törd öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát mossuk meg és magozzuk ki, tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük fel főni. Fél óra alatt jó sűrűre tudjuk főzni. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. Egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű