Családireceptkönyv.hu

Kökény szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


dércsípte kökény,
cukor,
borkősav,
szalicil,
víz

Elkészítés:


A kökényszemeket megtisztítjuk, feltesszük főni annyi vízben hogy jól ellepje a szemeket. Ha megpuhult, elég hamar, szűrőn lepaszírozzuk, majd még egyszer felöntjük vízzel, rövid ideig újra főzzük, és megismételjük a paszírozást. Literenként kb. 70 dkg cukrot adunk hozzá, (vagy ízlés szerinti mennyiséget, mivel elég fanyar gyümölcs sok cukrot kíván) forrásig főzzük, majd hozzáadjuk a borkősavat (3 literhez kb. 1 kiskanálnyit), ezután még kis lángon együtt főzzük néhány percig. Még forrón üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, és jól záródó fém kupakkat lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Finom, jellegzetes ízű szörp, szódavízzel vagy ásványvízzel hígítva fogyasztjuk. Felbontás után ajánlatos hűtőszekrényben tárolni

Kökény szörp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsó télire
Lecsó télire

Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
2.Birsalmasajt
2.Birsalmasajt

elkészítés: A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Szőlő befőtt
Szőlő befőtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk