A világ legegyszerűbb befőttje, elrontani nagyon nehéz, bár nem lehetetlen :).
A leve felér a legfinomabb likőrökkel, maga a rumos meggy pedig mint tudjuk, rumos is, meggy is
Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal, rácsavarjuk a tetejét és kész. Mehet a kamrába. Pár hét alatt levet ereszt és már lehet is használni.
A szilvát 4-be vágni soronként cukrozni, az edényt 1 ek ecettel átöblíteni. sütőben 150-170 C-fokon 4-5 órát főzni. Igy nem fröcsköl, és nem kell kevergetni.
Elkészítési idő:Amikor almás süteményt vagy almakompótot készítünk, érdemes a "hulladékot" (a héját és a magházát) is felhasználni. Remek gyümölcskocsonyát főzhetünk belőle, amit ugyanúgy tárolhat...
Elkészítési idő: