A világ legegyszerűbb befőttje, elrontani nagyon nehéz, bár nem lehetetlen :).
A leve felér a legfinomabb likőrökkel, maga a rumos meggy pedig mint tudjuk, rumos is, meggy is
Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal, rácsavarjuk a tetejét és kész. Mehet a kamrába. Pár hét alatt levet ereszt és már lehet is használni.
Minden a paradicsommal kezdődik, forró vízzel leforrázzuk, kis szünet után, héjukat lehúzzuk. A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grapefruitokat, a narancsot meg a mandarint meghámozzuk, vigyázva, hogy a fehér részeket maradéktalanul eltávolítsuk, mert keserű lehet tőle a kompót. A narancslevet felforraljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilvát magozni. Darálni /elhagyható / Tepsi,ecet szilva. 100 fok. Szilvalekvár sütőben - cukor és keverés nélkül - a jó érett szilvát mossuk meg, magozzuk ki. tiszta edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát és a hagymát megtisztítjuk, sterilizált üvegekbe töltjük kétharmad-egyharmad arányba. A vizet, az ecetet, a cukrot, sót, borsot, koriander és mustármagot egy lábasba ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű