A világ legegyszerűbb befőttje, elrontani nagyon nehéz, bár nem lehetetlen :).
A leve felér a legfinomabb likőrökkel, maga a rumos meggy pedig mint tudjuk, rumos is, meggy is
Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal, rácsavarjuk a tetejét és kész. Mehet a kamrába. Pár hét alatt levet ereszt és már lehet is használni.
A zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a kivit, majd apró darabokra kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereken kívül az összes hozzávalót összekavarjuk, és hagyjuk őket feloldódni. Közben megtisztíthatjuk az uborkát és az üvegeket. Az üvegek aljára tesszük tetszés szerint a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű