Az őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és citromsavas vízbe dobjuk, amelyhez 5 liter vízben 5 deka citromsavat oldottunk fel, nehogy a gyümölcs megbarnuljon.
Amikor az összes barackot meghámoztuk, üvegekbe rakjuk, és sziruppal leöntjük. A sziruphoz 5 liter vízben 1.5 kiló kristálycukrot, egy-egy csapott mokkáskanál borkénport és tartósítót, 3 kiskanál citromsavat feloldunk, de nem főzünk meg, hanem hidegen addig keverjük, amíg a cukor el nem olvadt. A sziruppal leöntött őszibarackos üvegeket csavaros tetővel lezárjuk, és a sütőben csirátlanítjuk. Tartósítót csak akkor használjunk, ha nagy üvegekbe rakjuk, és a befőtt egy alkalommal nem fogy el.
Magos változat: A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk. A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, kb. 5 percig ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A cseresznyét szárától megtisztítjuk, megmossuk, üvegekbe rakjuk. 2. Az üvegeket felöntjük tiszta vízzel, majd a vizet lábosba öntjük. 3. Minden liter vízhez 20 dkg cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfbghsdfgarg jioéúkjgaljgléasjg kaséfdhjzaseéhz aséjfhzaéz aéjlerzaéerz
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesMosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű