Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

aszalt paradicsom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Télen, majd hálásak leszünk, hogy nem csak paradicsomlevet főztünk be. Az aszalt paradicsom nagyon sokoldalúan felhasználható, szendvicsekbe, salátákhoz, de magára is kiváló csemege.

Hozzávalók: nagy és érett, de nem túlérett paradicsomok, sütőpapír, tepsi, oliva olaj, befőttesüveg.

Elkészítés: mossuk meg a paradicsomokat, szeleteljük fel, de ne legyenek túl vékonyak, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük közvetlenül a napra, 4 napig, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szárított bazsalikommal.

Az olaszok például nagy tepsikben a ház tetején aszalják a paradicsomokat, hiszen itt éri legjobban nap őket. Miután kellőképpen megszáradt a paradicsomunk, tegyük befőttes üvegbe, és töltsük fel annyira olíva olajjal, hogy ellepje a paradicsomokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol
Karfiol

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csilis pácolt citrom
Csilis pácolt citrom

Összekeverjük a csiliszószt a citromlével, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt fokhagymát és a fűszereket. A citromokat hosszában félbevágjuk, vékony félholdakra szeleteljük, a magok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Esterházy-rostélyos
Esterházy-rostélyos

-

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancs-alma lekvár recept
Narancs-alma lekvár recept

Hámozzuk meg a narancsokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket apró darabokra. A magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg az almákat és reszeljük le a reszelő n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk