Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lekvár eper fehér csokoládés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1150 g eper (tisztítva mérve)
350 g nyírfacukor
70 g diabetikus fehér csokoládé
fél citrom leve
1 Dr Oetker dzsemfix szuper 3:1 .

Elkészítés:


A megtisztított epret, a nyírfacukrot és a dzsemfixet öntsük egy főzőedénybe. (A legjobb, ha van egy olyan lábosunk, amit csak erre használunk). Facsarjuk rá a fél citrom levét, és állandóan kevergetve forraljuk fel. Forrástól számítva 3 percig hagyjuk forrni. Távolítsuk el a habot a tetejéről. Húzzuk le e tűzről és szórjuk bele az apróra vágott csokit.Ezután már ne nagyon kevergessük, mert úgy eltűnnek a dzsemben a fehér pöttyök. (Én kb 15 percre a feldarabolt csokoládét betettem a mélyhűtőbe, hogy ne olvadjon olyan könnyen a forró lekvárban). Töltsük az előkészített üvegekbe, zárjuk le és állítsuk 5 percre fejjel lefelé az üvegeket.
Ezen a ponton eltértem a recepttől, én inkább a celofán + kupak + száraz dunszt módszerre esküszöm ;-)

Trükkök, tippek, praktikák:


Lekvár eper fehér csokoládés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Pritamin
Pritamin

A hozzávalókat ledarálom, összekeverem, 1 éjszaka állni hagyom, majd kisméretű üvegekbe töltöm. A tetejére étolajt, esetleg kevés tartósítót teszek. Pörköltek, húsételek mártoga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggybefőtt
Meggybefőtt

Az első lépés - lévén befőzésről van szó - az üvegek és a fedelek (lapkák) forró vizes, mosogatószerrel történő elmosása- Ezt követően öblítsük át alaposan őket, és hagyjuk maguktó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Narancslekvár
Narancslekvár

Narancsot, és citromot meleg vízben alaposan lemosni. 4-5 db narancsot vékonyan hámozni, nagyon kell vigyázni, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Gyufaszál vékon...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pektin
Pektin

Amikor almás süteményt vagy almakompótot készítünk, érdemes a "hulladékot" (a héját és a magházát) is felhasználni. Remek gyümölcskocsonyát főzhetünk belőle, amit ugyanúgy tárolhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk