1150 g eper (tisztítva mérve)
350 g nyírfacukor
70 g diabetikus fehér csokoládé
fél citrom leve
1 Dr Oetker dzsemfix szuper 3:1 .
A megtisztított epret, a nyírfacukrot és a dzsemfixet öntsük egy főzőedénybe. (A legjobb, ha van egy olyan lábosunk, amit csak erre használunk). Facsarjuk rá a fél citrom levét, és állandóan kevergetve forraljuk fel. Forrástól számítva 3 percig hagyjuk forrni. Távolítsuk el a habot a tetejéről. Húzzuk le e tűzről és szórjuk bele az apróra vágott csokit.Ezután már ne nagyon kevergessük, mert úgy eltűnnek a dzsemben a fehér pöttyök. (Én kb 15 percre a feldarabolt csokoládét betettem a mélyhűtőbe, hogy ne olvadjon olyan könnyen a forró lekvárban). Töltsük az előkészített üvegekbe, zárjuk le és állítsuk 5 percre fejjel lefelé az üvegeket.
Ezen a ponton eltértem a recepttől, én inkább a celofán + kupak + száraz dunszt módszerre esküszöm ;-)
Mosd meg a gyümölcsöt, darabold, ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom). Az üvegeket tedd a kuktáb...
Elkészítési idő:A történet nem is lehetne egyszerűbb, mert az elkészítés mindössze annyi, hogy megpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasó...
Elkészítési idő:TEENDŐK: 1. Kilónként egy-két narancs és egy citrom héját vékonyan lehámozod, és beáztatod meleg vízbe. Amíg a többivel dolgozol, többször cseréled a vizet. (Így szabadulsz meg...
Elkészítési idő: