szilva tetszés szerint
minden üvegre(o.4-o.5 l) számítsunk kb.2o dkg cukrot és 1 dl rumot
a szilvákat megmossuk, üvegekbe rakjuk
rászórjuk a cukrot
ráöntjük a rumot
lekötjük, amikor a cukor felolvadt, használható
A csipkét csak az első fagyok után lehet szedni, amikor már egy picit megpuhultak. A bogyókat tegyük egy kerámiatálba és kétszer - háromszor alaposan mossuk át. Most következik a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisebb üvegekbe (200- 250 ml-es) szoktam rakni, hogy egyszerre elfogyjon. Ha mégis megmarad belőle használatkor, megbontva is néhány napig a hűtőben lehet tárolni..... A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy magas falú fazékban mérsékelt lángon forralni kezdjük, az elején csak időnként, később már szinte folyamatosan kevergetve, hogy le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű